Kosten voor zonne-energie Australiƫ de pan uit gerezen

solarpanel-australia

De kosten voor de installatie en het onderhouden van zonne-energie van meer dan 1 mln Australische huishoudens wegen niet op tegen de financiƫle voordelen ervan.

Wanneer subsidie’s opraken dan betaalt de consument

Tegen de tijd dat de Federale overheid zijn subsidie’s stopzet zullen huishoudens zonder zonne-energie moeten meebetalen hieraan. Dit kwam voort uit een rapport van het Grattan Instituut, het instituut zegt verder dat de overheid niet huishoudelijke subsidie’s had moeten verlenen maar zich meer had moeten richten op commerciĆ«le zonne-energie op grotere schaal. Dan waren de kosten veel lager geweest.

AustraliĆ« heeft hoogste aandeel in zonnepanelen installatie’s

Door de verstrekte subsidie’s heeft AustraliĆ« het hoogste percentage aan geĆÆnstalleerde zonne-energie. Het rapport laat ook zien dat de kosten voor huishoudelijke zonnepanelen installatie’s 18 biljoen dollar bedroegen, terwijl de de besparing op de emissies in koolstofdioxide, CO2 , en het verminderen van het gebruik vanĀ fossiele brandstoffen maar 9 biljoen dollar bedroegen.

Zonnepanelen Australiƫ worden goedkoper

De aanschaf van zonnepanelen in AustraliĆ« behoeft geen subsidie’s meer omdat ook hier de aanschafkosten ervan zullen dalen. De overheid richt zich nu op andere plannen maar het instituut zegt wel dat het aandeel in zonne-energie juist niet teruggeschroefd hoeft te worden op kleinere schaal, maar vereist een andere aanpak.

Bron: RenewEconomy

Kosten voor zonne-energie Australiƫ de pan uit gerezen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.