Kosten windenergie veel hoger in werkelijkheid

logo duurzaam

Een groep wetenschappers heeft een brandbrief aan Minister Henk Kamp en de Algemene Rekenkamer geschreven, in deze brief laten zij weten dat de kosten van nieuwe windmolens zal oplopen in de miljarden. In het energieakkoord werd berekend dat er 3,7 mrd nodig is, maar volgens de wetenschappers zal dit oplopen tot ruim 19 mrd.

Een nadelig verschil van 15 miljard

De geraamde kosten komen niet overeen met wat de wetenschappers berekend hebben en dit geven zij ook aan in de brief. Tevens verwachten zij dat de opbrengst veel lager zal zijn dan in eerste instantie werd berekend. Zij vinden dat de Sociaal Economische Raad de informatie van het ECN te klakkeloos heeft aangenomen. Zij stellen ook dat de winstmarge van een windmolen geen 40 procent is, maar veel lager.Diezelfde 40% komt terug in de stijging van de kosten eens in de vijf jaar. Met het aangenomen optimistische beeld kost het 15 mrd euro meer over de komende tien jaar. Met alle gevolgen van dien drijft het de energieprijzen dus alleen maar op.

Prijzen van windenergie vergelijken

Bent u voornemens om windenergie af te gaan nemen? en wilt u duurzamer gaan consumeren? Start dan onze energievergelijker en doe de check. Wij tonen u het meest overzichtelijke aanbod van alle leveranciers die windenergie aanbieden op Energievergelijking.nl

Kosten windenergie veel hoger in werkelijkheid
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!