Koude lente 2017 van invloed op energieverbruik

We hebben tot nu toe nog een redelijk koud voorjaar gehad waarbij we de centrale verwarming nog nodig hebben gehad. Vooral in april hebben we nog vorst gehad en dat zette zich ook door in mei. Op deze dagen kon de verwarming dan ook nog gerust aan. Dit is van invloed op ons gasverbruik omdat we toch meer verbruiken. Vreemd is het niet want een uitzonderlijk warme lente is niet altijd weggelegd voor Nederland.

Bespaar tijdens de lente op uw gasverbruik

De lente 2016 kwam immers ook laat pas op gang maar eindigde toch in warme nadagen. De gemiddelde temperatuur in april is 9 graden maar dat gemiddelde werd dit jaar niet behaald. In 2016 hebben we te maken gehad met een zeer warme meimaand. Tot nu toe is dat nog niet echt het geval. Ook voor nu wanneer er koude dagen zijn loont het om te besparen op uw gasverbruik. Het is geen winter meer dus u hoeft uw verwarming niet hoger te zetten. Op deze manier kunt u toch besparen op uw gasverbruik. Een lekkere plaid op de bank zal al veel uitkomst bieden.

Andere goedkope manieren om warmte te creƫren

Nog even geduld en de zomer dient zich aan, tot die tijd kunt u op vele manieren besparen in huis. Het is namelijk echt zo: korter douchen bespaart u water maar ook gas. En dat uit zich in een lagere energierekening aan het einde van het jaar. De dagen worden langer en met de zon erbij zullen we ook vaker buitenshuis doorbrengen. Wat te denken van een gezellige vuurkorf die warmte brengt? Zo zijn er ook speciale terrasheaters voor in de tuin verkrijgbaar maar ook deze nemen elektriciteit.

Voorkom die hoge eindafrekening nu al

Voor ons betekent meer warmte dat ons lichaam meer energie moet verbruiken om af te koelen. Maar in ons huishouden kunnen we juist besparen op energie en gas tijdens de warme dagen. Krijgen we te maken met echte zomerse hitte? Dan is de ventilator de goedkoopste oplossing en brengt deze ons vele uren verkoeling. De airconditioner doet dit uiteraard ook maar daar hangt wel een prijskaartje aan: Een hogere energierekening, en dat is nu net wat wij niet willen.

Zomerse hitte verdrijven

De goedkoopste en simpelste tip in de zomer is nog altijd: s’avonds wanneer het afgekoeld is de ramen en deuren tegen elkaar openzetten. Op die manier kan de koele lucht door de woning waaien en verdrijft u de warmte. Houdt de gordijnen overdag gesloten zodat de zonnestralen niet binnen kunnen komen. S’nachts kunt u de ramen op een kier zetten voor de aanvoer van koele en verse lucht.

Elk half jaar of per jaar de goedkoopste energieleverancier vergelijken

Aan het begin van de zomer wijzigen de energieleveranciers ook hun prijzen voor energie en gas. Zo kunt u handig inspringen en vooruit plannen op de gevreesde eindafrekening. Er zijn altijd energieleveranciers die goedkoper zijn dan uw huidige energieleverancier. Door te wisselen van energieleverancier bespaart u flink op uw energiekosten. Neem daarbij de tips voor energie besparen ter harte en u hoeft wanneer u het slim aanpakt niets bij te betalen aan het einde van het jaar.

Altijd de goedkoopste energie kiezen

Energieleveranciers bieden ons niet voor niets de kans om elk half jaar de energie en gasprijzen opnieuw te vergelijken. Doe daar dan ook uw voordeel mee met energie vergelijken. Iedere energieleverancier hanteert zijn eigen prijzen waardoor u altijd de goedkoopste energie en gas kunt vinden. Leg uw energiecontract dan ook niet te lang vast want u kunt elk half jaar zelfs flink wat voordeel behalen.

 

Koude lente 2017 van invloed op energieverbruik
3 beoordelingen 6.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.