Laadpalen met zonne-energie voor eigen gebruik

laadpaal

zonne-energie auto

Een laadpaal die zonne-energie kan opslaan dat is wat Utrecht heeft gepresenteerd. De paal kan zonne-energie opslaan en ook gebruikt worden voor het opladen van elektrische auto’s. Stedin heeft in samenwerking met General Electric en elektrotechnisch bedrijf Schurink aan deze paal gewerkt.

Vooral snacht’s zonne-energie opslaan

De laadpalen kunnen stroom opslaan wanneer de zon niet schijnt. Van de 700.000 zonnepanelen die er per dag worden geĆÆnstalleerd overal ter wereld word er naarstig gezocht naar mogelijkheden om deze op te kunnen slaan. Tesla kwam eerder met een batterij voor thuisgebruik en autofabrikant BMW. De oplaadpalen kosten 80% minder dan de bestaande laadpalen, en kunnen dus ook door elektrische auto’s worden gebruikt.

Paal geschikt voor grotere opslag zonne-energie

De nieuwe laadpaal kan ook grotere batterijen aan die voor elektrische auto’s word gebruikt zodat er op grotere schaal zonne-energie kan worden opgeslagen. Stedin belegt momenteel veel in het elektriciteitsnetwerk om het te verduurzamen. Nederland kan met de zogenoemde retourpalen meedoen aan het onderzoek van de opslag van de batterij met duurzame energie.

Debuut voor Nederland als proef slaagt

De regels moeten wel aangepast worden in de wet zo moet je straks aangepaste variabele elektriciteitstarieven, en nettarieven krijgen wanneer je gebruik maakt van zo’n laadpaal. De laadpalen staan in direct contact met zonnepanelen die het meteen opslaan. De betrokken partijen hopen dat dankzij deze vorm van opslag dat er in de toekomst geen dure beleggingen nodig zijn. De individuele palen zullen ook de overbelasting van het elektriciteitsnetwerk tegen gaan.

Bron:NOS

Laadpalen met zonne-energie voor eigen gebruik
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen