Laadpalen met zonne-energie voor eigen gebruik

zonne-energie auto

Een laadpaal die zonne-energie kan opslaan dat is wat Utrecht heeft gepresenteerd. De paal kan zonne-energie opslaan en ook gebruikt worden voor het opladen van elektrische auto’s. Stedin heeft in samenwerking met General Electric en elektrotechnisch bedrijf Schurink aan deze paal gewerkt.

Vooral snacht’s zonne-energie opslaan

De laadpalen kunnen stroom opslaan wanneer de zon niet schijnt. Van de 700.000 zonnepanelen die er per dag worden geïnstalleerd overal ter wereld word er naarstig gezocht naar mogelijkheden om deze op te kunnen slaan. Tesla kwam eerder met een batterij voor thuisgebruik en autofabrikant BMW. De oplaadpalen kosten 80% minder dan de bestaande laadpalen, en kunnen dus ook door elektrische auto’s worden gebruikt.

Paal geschikt voor grotere opslag zonne-energie

De nieuwe laadpaal kan ook grotere batterijen aan die voor elektrische auto’s word gebruikt zodat er op grotere schaal zonne-energie kan worden opgeslagen. Stedin belegt momenteel veel in het elektriciteitsnetwerk om het te verduurzamen. Nederland kan met de zogenoemde retourpalen meedoen aan het onderzoek van de opslag van de batterij met duurzame energie.

Debuut voor Nederland als proef slaagt

De regels moeten wel aangepast worden in de wet zo moet je straks aangepaste variabele elektriciteitstarieven, en nettarieven krijgen wanneer je gebruik maakt van zo’n laadpaal. De laadpalen staan in direct contact met zonnepanelen die het meteen opslaan. De betrokken partijen hopen dat dankzij deze vorm van opslag dat er in de toekomst geen dure beleggingen nodig zijn. De individuele palen zullen ook de overbelasting van het elektriciteitsnetwerk tegen gaan.

Bron:NOS

Laadpalen met zonne-energie voor eigen gebruik
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!