Lidl plaatst dit jaar nog snellaadpalen voor klanten met elektrische auto

snellaadpaal Lidl
Duurzaambedrijfsleven schrijft vandaag dat supermarkt Lidl dit jaar nog tien snellaadpalen gaat plaatsen bij nieuw te openen vestigingen. Met deze gratis service komt de supermarktketen winkelende klanten tegemoet die in het bezit zijn van een elektrische auto.

Gratis zonnestroom tanken bij de Lidl

Lidl meldt dat een elektrische auto binnen 20 minuten kan worden opgeladen. De filialen die een snellaadpaal krijgen zijn: Halsteren, Tilburg, Wolvega en Zaandam en dit word later uitgebreid met 6 extra filialen met een totaal van tien palen. De Lidl is een samenwerking aangegaan hiervoor met ABB die gespecialiseerd is in de energie en automatiseringstechniek.

Onderzoek wijst uit dat klanten welwillend zijn

Lidl heeft onderzoek laten verrichten door marktonderzoekbureau Ruigrok Netpanel om de bereidbaarheid onder consumenten te polsen of zij ook sneller naar de Lidl zouden komen wanneer ze hun auto daar kunnen opladen. Dit bleek het geval te zijn en dit concept past ook nog eens perfect in het duurzame plaatje van Lidl. Voor het onderzoek hebben 320 consumenten die in het bezit waren van een elektrische auto meegedaan.

Lidl zet duurzame strategie voort

De winkels waar de snellaadpalen zullen verrijzen zullen stroom gebruiken van zonnepanelen die Lidl op de daken zal plaatsen. Zo zijn er al 12.500 zonnepanelen geplaatst op andere vestigingen van de Lidl en voorzien ze daarmee in hun duurzame energieconsumptie. Ook heeft de supermarktketen al een tiental vestigingen die gebouwd zijn volgens het zeer zuinige energielabel A++++.

Over heel 2016 zal Lidl dan ook ruim 6 miljoen euro gaan investeren in het verduurzamen van het bedrijf. Op dagen wanneer er geen zonnestroom word opgewekt zullen de palen voorzien worden van windenergie.

Lidl plaatst dit jaar nog snellaadpalen voor klanten met elektrische auto
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op donderdag, 18 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op donderdag, 18 juli 2019.

Een reactie plaatsen