Lidl plaatst dit jaar nog snellaadpalen voor klanten met elektrische auto

snellaadpaal Lidl
Duurzaambedrijfsleven schrijft vandaag dat supermarkt Lidl dit jaar nog tien snellaadpalen gaat plaatsen bij nieuw te openen vestigingen. Met deze gratis service komt de supermarktketen winkelende klanten tegemoet die in het bezit zijn van een elektrische auto.

Gratis zonnestroom tanken bij de Lidl

Lidl meldt dat een elektrische auto binnen 20 minuten kan worden opgeladen. De filialen die een snellaadpaal krijgen zijn: Halsteren, Tilburg, Wolvega en Zaandam en dit word later uitgebreid met 6 extra filialen met een totaal van tien palen. De Lidl is een samenwerking aangegaan hiervoor met ABB die gespecialiseerd is in de energie en automatiseringstechniek.

Onderzoek wijst uit dat klanten welwillend zijn

Lidl heeft onderzoek laten verrichten door marktonderzoekbureau Ruigrok Netpanel om de bereidbaarheid onder consumenten te polsen of zij ook sneller naar de Lidl zouden komen wanneer ze hun auto daar kunnen opladen. Dit bleek het geval te zijn en dit concept past ook nog eens perfect in het duurzame plaatje van Lidl. Voor het onderzoek hebben 320 consumenten die in het bezit waren van een elektrische auto meegedaan.

Lidl zet duurzame strategie voort

De winkels waar de snellaadpalen zullen verrijzen zullen stroom gebruiken van zonnepanelen die Lidl op de daken zal plaatsen. Zo zijn er al 12.500 zonnepanelen geplaatst op andere vestigingen van de Lidl en voorzien ze daarmee in hun duurzame energieconsumptie. Ook heeft de supermarktketen al een tiental vestigingen die gebouwd zijn volgens het zeer zuinige energielabel A++++.

Over heel 2016 zal Lidl dan ook ruim 6 miljoen euro gaan investeren in het verduurzamen van het bedrijf. Op dagen wanneer er geen zonnestroom word opgewekt zullen de palen voorzien worden van windenergie.

Lidl plaatst dit jaar nog snellaadpalen voor klanten met elektrische auto
3 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.