Manifest Aan de slag met wonen zonder aardgas getekend door bijna 100 partijen

duurzaam-bedrijf

Gisteren is tijdens de Nationale Klimaattop door bijna 100 partijen het Manifest Aan de slag met wonen zonder aardgas ondertekend. Nu kan er gestart worden met de overgang naar een aardgasvrije omgeving. Gemeenten en provincies maar ook Energie-Nederland, Enexis, Liander en andere partijen hebben hun handtekening eronder gezet.

Straks geen aardgas meer in woningen

De partijen willen uiteindelijk woningen creëren die geen aardgas aansluiting meer hebben. Straks kunnen huishoudens kiezen voor een woning die energieneutraal is waarbij er geen gas aansluiting in de woning meer aanwezig is. Uiteindelijk draagt dat bij aan een lagere energierekening en CO2 uitstoot.

Een reductie van 5 megaton aan CO2 vanaf 2030

Het initiatief van het Manifest moet ervoor zorgen dat de CO2 uitstoot met vijf megaton word teruggedrongen. Hiervoor zullen zo’n 7 miljoenen huishoudens gebruik gaan maken van verwarming met tapwater waarmee ook gekookt kan worden. Een enorm groot project maar uit te voeren. Op deze manier word de transitie naar duurzame energie ook versneld. De verwachting is dat vanaf 2030 5 megaton aan CO2 word teruggedrongen elk jaar.

Meer dan 75% van Nederlanders onbewust

Omdat er veel veranderd voor huishoudens worden ze dan ook op tijd geïnformeerd over de gevolgen van het overstappen naar een duurzame omgeving. Het blijkt dan ook dat 86% van de bevolking zich niet bewust is van de noodzaak om te stoppen met het gebruik van aardgas. Op www.hierverwarmt.nl kunnen huishoudens meer lezen over de veranderingen in de buurt.

Andere warmtevoorzieningen moeten aardgas vervangen

Zo werd er gericht per wijk een aanpak gehanteerd waar er gekozen kan worden uit alternatieve optie’s. Andere warmtevoorzieningen die het gebruik van aardgas kunnen vervangen bijvoorbeeld. Er zijn al nieuwbouwwijken die niet meer op het gasnetwerk zijn aangesloten. Zo moeten nieuwe investeringen in het bestaande gasnetwerk voorkomen worden. In de provincie Zuid-Holland hebben ze de eerste stappen daartoe al gezet.

Op naar een schoon en CO2 neutraal klimaat

Programmabureau Warmte Koude Zuid-Holland en Hier Klimaatbureau hebben het Manifest opgezet. Belangrijk is nu dat Nederland van zijn gasverslaving afkomt en belangrijke stappen gaat zetten naar een schoner en duurzamer klimaat.

Manifest Aan de slag met wonen zonder aardgas getekend door bijna 100 partijen
6 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!