Meer aanvragen voor SDE+ gedaan dan beschikbaar is

duurzame energie regeling

Het RVO heeft een update geplaatst waaruit blijkt dat er meer aanvragen zijn geweest voor de subsidie energie dan dat er ter beschikking is. Er werd voor 5,1 mrd euro aan aanvragen ingediend terwijl er in de subsidiepot €3,5 mrd zit.

De meeste aanvragen (3291) waren afkomstig uit de zonne-energiesector met een bedrag van €1,8 mrd. Het aangevraagde subsidiebedrag voor windenergie was 416 mln euro met 69 aanvragen. Zo word er momenteel ook gewerkt aan warmteprojecten om restwarmte te vernieuwen hiervoor was het subsidiebedrag 1,4 mrd euro en 139 projecten.

Te laat ingediende aanvragen werden niet in behandeling genomen

Voor 254 zonne-energie projecten en 14 windenergie projecten kwam de aanvraag helaas te laat, deze konden niet meer in behandeling genomen worden, het totale bedrag bedroeg 192 mln euro. Maar toen was de subsidiepot al bijna vergeven. Voor restwarmte zijn er in totaal 37 projecten met een toegekende subsidie van 410 mln euro.

Bron: Groene courant

Meer aanvragen voor SDE+ gedaan dan beschikbaar is
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.