Meer verbruik met slimme meter?

Radar het consumentenprogramma dat elke week word uitgezonden op tv heeft de huidige slimme meters onder de loep gelegd. Hieruit blijkt dat niet alle slimme meters zo betrouwbaar zijn. De Universiteit van Twente heeft een onderzoek uitgevoerd onder de slimme meters en daar kwam uit voort dat er zo’n 850.000 huishoudens zijn die een slimme meter hebben die foutief de standen meet.

Lijst foutieve slimme meters beschikbaar gesteld

Er waren slimme meters die hogere meterstanden doorgaven dan dat de huishoudens in werkelijkheid hadden verbruikt. De meting van de verschillen liep zelfs op tot 582%. De foutieve slimme meters zijn daarop bekend gemaakt:

 • Echelon 83331-1IMAD KAP4
 • Enermet E420-n(t)(s) P8KM
 • Iskra  MT371-D1A52 ZBEP
 • Iskra ​ MT171-D2A52 RBEN
 • Iskra  MT382-D2A52 ZBBD
 • Iskra  MT171-D2A52 ZBER
 • Iskra  MT382-D2A52 ZBEV
 • Landis + Gyr ZCF110CBtFs2 E0004
 • Landis + Gyr ZMF110CBtFs2 E0005
 • Landis + Gyr ZCF120ABd(F)s2 KAAE
 • Landis + Gyr ZMF120ABdFs2 ZAEX

Ook uw verbruik ineens hoger na plaatsing slimme meter?

Heeft u na het plaatsen van de slimme meter nu ook te maken met een hoger energieverbruik terwijl er niets is veranderd in uw situatie? Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met uw energieleverancier en stel dit ter sprake. De Consumentenbond heeft na aanleiding van de uitzending van Radar aangegeven ook een onderzoek te willen starten. Een energieleverancier zal aangeven dat u uw slimme meter kunt laten ijken. Maar let hierbij op dat de kosten tussen de €200 en €700 liggen. De Universiteit Twente heeft dan ook al aangegeven dat een ijking geen nut heeft omdat deze niet word gemeten met de piekbelasting.

Meld uw klachten bij Radar voor 19 maart 2017!

Radar raadt mensen die ineens een hoger verbruik hebben na het ontvangen van de slimme meter om hun geld terug te halen. Pak uw eindafrekeningen van de afgelopen drie jaar erbij en kijk naar het historische verbruik, wijkt uw huidige verbruik erg af? Dan is de kans groot dat uw slimme meter afwijkingen vertoont. Radar is tevens een meldpunt gestart waar consumenten terecht kunnen met hun klachten over de slimme meter. U kunt uw klachten daar neerleggen tot en met zondag 19 maart 2017.

Slimme meter kan nog geweigerd worden voor plaatsing

Men kan tegenwoordig de slimme meter nog weigeren maar uiteindelijk word de slimme meter in 2020 wel verplicht. Netbeheerders dienen de slimme meter die een hoger verbruik registreren dan ook te vervangen. Hier zijn voor de consument wel kosten aan verbonden wat eigenlijk voor rekening van de netbeheerder dient te komen.

Meer verbruik met slimme meter?
9 beoordelingen 7.1 gemiddeld

1 gedachte over “Meer verbruik met slimme meter?

 1. Het is echt van de zotte, dat consumenten opdraaien, voor onjuist metende energie verbruikmeters: de zgn. SLIMME meters.
  Is er NU echt niemand meer met verstand van zaken……………….
  Triest. Een echte open deur::::: Echte ver/gebruik meter van energie, dient dat dan ook ECHT te meten. Dit kan toch echt niet moeilijk zijn!!!!!!!
  Misschien terug naar school, en ECHT iets leren.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!