Met zonne energie antibiotica filteren uit water

 

Onderzoekers van de Amerikaanse University van cincinatti hebben een artikel geplaatst over een nanofilter die werkt op een pomp die aangedreven word door middel van zonne-energie. Deze nanofilter haalt effectief antibiotica en kankerverwekkende stoffen uit het water. Doordat er dankzij ontlasting van mens en dier steeds meer resten van medicijn gebruik in het water terecht komen , groeit de vervuiling enorm. Dit heeft weer zijn keerzijde voor de levende organismen in het water. Om dit tegen te gaan hebben de onderzoekers een filtersysteem op basis van nano filters geproduceerd. Deze filters bestaan uit bolletjes die kleiner zijn dan de diameter van een menselijk haar. De nanofilters werken nog beter dan de huidige actieve kool filters.

Proton Pomp

De proton pomp gebruikt een eiwit dat voorkomt in een resistente stam van de ecoli- bacterie. De pomp die werkt op zonne-energie filtert de antibiotica en kankerverwekkende stoffen uit het water. De pomp is al getest in een rivier, en vergeleken met de actieve koolfilters die uit de little miami river afkomstig zijn. Waar de actieve koolfilters 40% filterden , filterde het nieuwe systeem 64% uit het water. Omdat het oude systeem ook belangrijke stoffen filterde die juist nodig zijn voor de levende organismen in het water, is dit systeem op basis van de protonpomp veel effectiever en handiger. De gefilterde antibiotica en andere stoffen kunnen ook weer hergebruikt worden.

Met zonne energie antibiotica filteren uit water
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!