Mijn energiecontract loopt af: moet ik overstappen?

Mijn energiecontract loopt af moet ik dan ook overstappen? Of moeenert ik mijn energiecontract verlengen? Gezien de kortingen kunt u beter overstappen. Maar u bent aan niemand verantwoording verschuldigd en als u wilt blijven bij de energieleverancier dan mag dat. Overstappen is geen moetje, als u wilt mag u zelfs jaren lang hetzelfde energiecontract houden. Maar of dit nu verstandig is? 

Moet ik wel overstappen met die duurdere tarieven?

Misschien denkt u: Ja maar ik heb een vast tarief en de tarieven worden duurder. Zo zou u het kunnen bekijken, maar vraag u zelf of dat tarief nog zo actueel is. Het klopt de tarieven worden duurder, de belastingen gaan weer omhoog. Als we de nieuws berichten over de energierekening lezen zou u haast denken dat blijven het beste is. Uiteindelijk gaan we inderdaad gezamenlijk meer betalen voor de energiekosten.

Blijf vergelijken er zijn altijd scherpe deals te vinden!

Het beste dat u kunt doen is toch even de kosten van alle energieleveranciers vergelijken. Er zitten namelijk meer dan genoeg goedkope energie aanbiedingen tussen. Energieleveranciers bepalen de hoogte van de tarieven. En nieuwe klanten komen wanneer zij scherpe deals bieden. We maken juist gebruik van de onderlinge concurrentiestrijd tussen energieleveranciers. Omdat ze elk een eigen prijsopgave geven. De ene nog goedkoper dan de andere.

Variabel tarief? Maak opnieuw een energievergelijking

De tarieven die per juli 2018 sowieso duurder worden zijn de variabele tarieven. Het is dus aan te raden daar niet voor te kiezen. Gelukkig zijn er nog genoeg andere energieleveranciers over. En niet iedere energieleverancier verhoogt zijn tarieven. Blijf de tarieven maandelijks in de gaten houden, er kan genoeg gebeuren. Ze kunnen bijvoorbeeld ook weer verlaagd worden. Dat is het voordeel van een vrije energiemarkt.

Overstappen op de energiemarkt blijft lonen

Omdat de energiemarkt zo concurrerend is blijft overstappen lonen voor huishoudens. Ook andere producten worden duurder, zoals het internet voor thuis. Of de autoverzekeringen die het afgelopen jaar zijn gestegen. Maak zelf de afweging of u wilt overstappen. Als blijkt uit een vergelijking dat u nu goedkoper uit bent dan blijft u gewoon zitten. Meestal betreft dat een autoverzekering of ander financieel product. Met energie vergelijken valt er nog flink wat te besparen.

Energiecontract loopt af wat kunt u doen?

Loopt uw energiecontract af? Pak uw huidige energierekening er maar weer bij. Vul de gegevens in zoals van u gevraagd wordt en vindt binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier.

Mijn energiecontract loopt af: moet ik overstappen?
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

2 × 5 =