Minder co2 uitstoot voor stadswarmteverbruikers Nuon

stads- en blokverwarming

Mensen uit de Regio’s Almere, Amsterdam, Arnhem, Nijmegen en Rotterdam die gebruik maken van stadsverwarming hebben vorig jaar de helft minder aan broeikasgassen uitgestoten.

Nuon tevreden met resultaat

Energieleverancier Nuon die stadverwarming bied aan mensen uit de bovengenoemde regios is tevreden met het resultaat. In vergelijking met woningen die voorzien zijn van gasgestookte cv-ketels is dit een mooie reductie. Het aandeel in de broeikasgassen nam af met 177.540 ton. Dat is net zoveel als 1,8 mln zonnepanelen.

CO2 uitstoot in de toekomst nog minder

Nuon denkt dat de CO2 in de toekomst nog verder zal groeien. Op dit moment krijgen 117.000 huishoudens 1800 bedrijven stadsverwarming geleverd van Nuon. Nuon gebruikt de restwarmte van de industrie, de restwarmte word opgeslagen en vervolgens vervoerd naar de woningen, en bedrijven in de nabije omgeving. Die maken gebruik van de restwarmte om zichzelf van warm water en verwarming te kunnen voorzien.

Nuon breid stadsverwarming uit over de steden

De energieleverancier breid haar gebruik van stadsverwarming steeds verder uit, de resultaten zullen in de loop van dit jaar bekend worden. In Diemen word momenteel gebouwd aan de hoogste warmtebuffer van Nederland, deze zal verrijzen nabij de warmte-krachtcentrale die er staat. Vanaf dit punt kan de restwarmte worden gebufferd voor later gebruik.

Bron:Cobouw

Minder co2 uitstoot voor stadswarmteverbruikers Nuon
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!