Minder groene energie door overschot goedkope kool

WINDENERGY

Uit onderzoek van de Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, WNF en Wise is naar voren gekomen dat energieleveranciers tegenwoordig weer meer energie uit kolen halen. De reden hiervan is dat prijs voor kolen goedkoper is. Het investeren in duurzame energie blijkt een te grote investering.

Nuon en Essent investeren meest in vervuilende energie

Energieleveranciers Nuon en Essent kwamen met een slechte score uit de bus waar het aan kwam op de productie uit groene energie. Vooral de moederbedrijven Vattenfall en RWE halen hun stroom voornamelijk uit kolen. Het levert geld op en het scheelt aan investeringen dat is de voornaamste reden voor de energieleveranciers.

Eneco scoort voldoende

Energieleverancier Eneco kwam nog wel met een voldoende uit de bus waar het groene energie betrof, zij eindigden met een 6.2. Toch heeft Eneco haar ranking wel zien dalen omdat zij minder groene energie inkochten ten opzichte van de voorgaande jaren.

Duurzame energie marktaandeel goed voor 21%

In de stroomranking van de onderzoekende partijen werd er naast duurzaamheid ook gekeken naar de investeringen, productie en inkoop van de soort stroom. Het gemiddelde cijfer van de energieleveranciers bijelkaar zakte van 5.7% naar 5.5%. Vorig jaar werden negen energieleveranciers met een voldoende beloond in 2015 zijn dat er 8. Deze 8 energieleveranciers dragen dus bij aan een duurzaam marktaandeel van 21%.

Essent en Nuon niet eens met de resultaten van het onderzoek

Essent en Nuon stellen dat de stroomranking niet deugdelijk is en wilden geen data meer aanleveren voor het onderzoek. De energieleveranciers zeggen dat de klant nu onjuist word voorgelicht over het duurzame beleid van hun bedrijf.

Bron:Nu.nl

Minder groene energie door overschot goedkope kool
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.