Minder omzet voor Duitse RWE/Essent in tweede kwartaal 2015

Groen gas

Het Duitse RWE moederbedrijf van Essent heeft minder omzet gedraaid in het tweede kwartaal van 2015. Zij maakten dit vanmorgen bekend op hun website.

Omzet gedaald dankzij overschot groene stroom

In vergelijking met vorig jaar heeft RWE haar omzet zien teruglopen met 7% met 3,2 mld euro. De totale nettowinst kwam hiermee uit op 543 mln euro. Door de overschotten in groene energie in Duitsland zijn de energieprijzen in en buiten Duitsland lager geworden.

Energieproductie wel gestegen

Ondanks de dalende omzet heeft de energieleverancier haar elektriciteitsproductie op jaarbasis wel zien stijgen met 2%. RWE dankt deze verhoging mede aan het uitbreiden van haar windenergie activiteiten. Ook nam de verkoop toe aan industriële en zakelijke klanten.

Investeringen in hernieuwbare bronnen

De gasomzet van RWE klom omhoog met 13% omdat er meer gas nodig was dan de voorgaande jaren. Al met al na het afschrijven tegen verschillende factoren zoals de verkoop van RWE Dea kon RWE haar nettoschuld wel verlagen. Het bedrijf haar investeringen in nieuwe windparken zal de komende jaren wel zijn vruchten gaan afwerpen.

Bron:RWE

Minder omzet voor Duitse RWE/Essent in tweede kwartaal 2015
2 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!