Minister Henk Kamp wil snelle verlaging van transportkosten

 

Minister Henk Kamp wil volgens het Nederlands Dagblad dat er een verlaging komt van de transportkosten op korte termijn. De maatregel moet er voor zorgen dat bedrijven die een groot energieverbruik hebben zo financiele problemen kunnen voorkomen.

Verlaging van 90% aan transportkosten

De transportkosten in Duitsland zijn een stuk lager, en Minister Henk Kamp wil vergelijkbare prijzen zoals dat in Duitsland het geval is. Afgelopen woensdag heeft de Tweede kamer gedebateerd hierover, voorbeeld is een Gronings bedrijf een metaalsmelter genaamd Aldel, dit bedrijf is financieel in zwaar weer terecht gekomen omdat het het hoofd niet meer kon bieden aan de concurerende prijzen. Soortgelijke bedrijven betalen in het buitenland veel minder aan elektriciteit. Het plan was al voorgesteld om vanaf januari 2014 de transportkosten te verlagen met 50% maar de Minister wil dat de verlaging naar 90% gaat om de financiële klappen voor de bedrijven te verzachten.

Energietransport staat los van energieleverancier

Ons energietransport valt onder de regionale netbeheerders, zij hanteren de kosten voor transport voor onze gas en elektriciteitslevering. In 2011 al stegen de kosten voor het energietransport al met gemiddeld 9%, en dit is alleen maar opgelopen.

Nederlandse transportkosten kost Nederlandse bedrijven de kop

De Tweede kamer vroeg vorig jaar al de Europese Commissie een onderzoek te starten naar de hoogte van de Nederlandse transportkosten, dit omdat de bedrijven in Duitsland veel meer korting krijgen op hun transportprijzen voor energie. Nederlandse Metaalbedrijven en Aluminiumsmelterijen krijgen namelijk geen korting op de transportkosten.

Minister Henk Kamp wil snelle verlaging van transportkosten
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!