Minister Kamp denkt na over aanpassen salderingsregeling na evaluatierapport

Minister Kamp denkt nu toch na over het aanpassen van onze huidige salderingsregeling na het inzien van het evaluatierapport “De Historische impact van het salderen” Daarop heeft Kamp de Tweede Kamer gezegd nog andere opties te willen bekijken.zonnepanelen

Zonnepanelen eigenaren niet gretig om opslagbatterij aan te schaffen

Welke opties dit zijn is niet bekend gemaakt maar uit het evaluatierapport blijkt dat er geen stimulans bestaat vanuit zonnepanelen eigenaren om te willen investeren in opslagaccu’s. De huidige salderingsregeling is te duur voor de overheid waardoor Kamp deze in eerste instantie wilde afschaffen na 2020. Toch is de huidige salderingsregeling wel weer een rendabele investering in zonne-energie. Want sinds de laatste 5 jaren is het aandeel in zonnepanelen toegenomen.

Terugverdientijd zonnepanelen de laatste jaren gehalveerd

Niet alleen de salderingsregeling zorgde voor de toename maar ook de steeds goedkoper wordende zonnepanelen droeg er aan bij. De terugverdientijd is ook met de helft afgenomen van 14 jaar naar 7 jaar. Daardoor durven toekomstige eigenaren ook sneller te investeren in zonnepanelen. Om de groei in zonnepanelen te kunnen behouden is de salderingsregeling nodig ook na 2020. Een opslagbatterij zou voor huishoudens juist een uitkomst zijn voor momenten waarop de zonne-energie niet zelf word gebruikt. Nu wordt de resterende zonne-energie weer teruggeleverd aan het elektriciteitsnet.

Vrijstelling ODE en energiebelasting bij zonne-energie

Voor zonnepanelen eigenaren geldt bijvoorbeeld een vrijstelling van de te betalen energiebelasting. En hoeft niet betaald te worden omdat zij zonne-energie opwekken met de zonnepanelen. Hiermee loopt de overheid dus inkomsten mis en dat is Ă©Ă©n van de redenen waarom de salderingsregeling te duur word voor Minister Kamp. Ook hoeven de eigenaren geen Opslag Duurzame Energie te betalen. Er ligt al een ander verzoek van het CDA om huishoudens die salderen toch de Opslag Duurzame Energie te laten betalen vanaf 2020.

Terugverdientijd moet het liefst nog korter om te willen investeren

Minister Kamp zal de verschillende opties doorberekenen en wanneer de resultaten daarvan bekend zijn gaat hij opnieuw in gesprek met de Kamer over de salderingsregeling vanaf 2020. Zo’n 50% van de huishoudens die erover na denkt om zonnepanelen aan te schaffen, hebben aangegeven dit te willen doen als de terugverdientijd nog korter word dan de huidige 14 tot 7 jaar.

Minister Kamp denkt na over aanpassen salderingsregeling na evaluatierapport
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!