Minister Kamp wil grootverbruikers energie compenseren

Online energiekosten vergelijken en berekenen

logo henk kampVanaf 2014 word er 78 mln euro beschikbaar gesteld om grootverbruikers elektriciteit te compenseren voor hun energierekening. Deze maatregel is ingesteld om concurrentie met de buurlanden tegen te gaan.

Duitsland betaalt veel lagere energieprijs

Nederlandse bedrijven betalen veel meer voor hun energie dan bijvoorbeeld Duitsland. Hierdoor komen zij financieel in de problemen omdat zij niet tegen de buitenlandse bedrijven kunnen concurreren. Aluminiumsmelter Aldel kwam eerder al in deĀ financiĆ«le problemen, en Minister Kamp gaf toendertijd al aan dat hij een dergelijke maatregel wilde nemen, om verdere problemen te voorkomen.

Gezonde concurrentie word zo gestimuleerd

Door de compensatie blijft de werkgelegenheid in Nederland behouden, en kunnen bedrijven op een gezonde manier blijven concurreren met de bedrijven in het buitenland. Milieudefensie heeft kritiek geuit op de beslissing van Minister Kamp, zij vinden dat het onterecht is tegenover de gewone burger die zijn energierekening moet betalen zonder daar een compensatie voor te krijgen.

Beoordelingen

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen