Minister Kamp wil grootverbruikers energie compenseren

logo henk kampVanaf 2014 word er 78 mln euro beschikbaar gesteld om grootverbruikers elektriciteit te compenseren voor hun energierekening. Deze maatregel is ingesteld om concurrentie met de buurlanden tegen te gaan.

Duitsland betaalt veel lagere energieprijs

Nederlandse bedrijven betalen veel meer voor hun energie dan bijvoorbeeld Duitsland. Hierdoor komen zij financieel in de problemen omdat zij niet tegen de buitenlandse bedrijven kunnen concurreren. Aluminiumsmelter Aldel kwam eerder al in deĀ financiĆ«le problemen, en Minister Kamp gaf toendertijd al aan dat hij een dergelijke maatregel wilde nemen, om verdere problemen te voorkomen.

Gezonde concurrentie word zo gestimuleerd

Door de compensatie blijft de werkgelegenheid in Nederland behouden, en kunnen bedrijven op een gezonde manier blijven concurreren met de bedrijven in het buitenland. Milieudefensie heeft kritiek geuit op de beslissing van Minister Kamp, zij vinden dat het onterecht is tegenover de gewone burger die zijn energierekening moet betalen zonder daar een compensatie voor te krijgen.

Minister Kamp wil grootverbruikers energie compenseren
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.