Minister Kamp wil meer subsidie’s om gas te winnen in de Noordzee

gastransport

Minister Kamp heeft aangegeven meer subsidie’s te gaan verstrekken aan olie en gasbedrijven zodat zij gas kunnen winnen in de Noordzee. De minister gaat samen met bedrijven een onderzoek uitvoeren om in kaart te brengen hoeveel Noordzeegas de komende jaren gewonnen kan worden.

Noordzee gas in plaats van Gronings gas

De Minister stelt dat er nog voldoende gas aanwezig is in de Noordzee dat op een veilige manier naar boven gehaald kan worden. Dit kan weer gebruikt worden om de transitie naar duurzame energie te maken. Omdat de gaskraan in Groningen nagenoeg dicht word gedraaid en volgens berekeningen over 12 jaar wel uitgeput is wanneer de gaswinning in Groningen door zou gaan beslist Kamp nu over het Noordzeegas.

Infrastructuur Noordzee dreigt te verdwijnen

Maar ook het Noordzeegas raakt uiteindelijk op en het bestaan van boorplatforms en leidingen word hiermee bedreigd met verdwijning. Nederland heeft namelijk de infrastructuur nodig voor een winstgevende gaswinning uit de kleinere gasvelden. Om deze reden wil Kamp onderzoeken of bestaande subsidie’s voldoende zijn om het gas op een rendabele manier te kunnen winnen, als dat niet het geval is dan word er gekeken naar nieuwe en grotere subsidie’s. De verwachting is dat het onderzoek aan het einde van 2015 klaar zal zijn.

Kamp geeft belang aan van gas voor duurzame energievoorziening

Ondanks de transitie naar duurzame energie en de winning ervan die stijgende is, vind Kamp dat het gebruik van fossiele brandstoffen nodig is voor deze overgang. Het gas in de Noordzee zorgt ook weer voor een kleinere importafhankelijkheid van het buitenlandse aardgas.

Bron:FD

Minister Kamp wil meer subsidie’s om gas te winnen in de Noordzee
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!