Minister Kamp wil meer subsidie’s om gas te winnen in de Noordzee

gas

gastransport

Minister Kamp heeft aangegeven meer subsidie’s te gaan verstrekken aan olie en gasbedrijven zodat zij gas kunnen winnen in de Noordzee. De minister gaat samen met bedrijven een onderzoek uitvoeren om in kaart te brengen hoeveel Noordzeegas de komende jaren gewonnen kan worden.

Noordzee gas in plaats van Gronings gas

De Minister stelt dat er nog voldoende gas aanwezig is in de Noordzee dat op een veilige manier naar boven gehaald kan worden. Dit kan weer gebruikt worden om de transitie naar duurzame energie te maken. Omdat de gaskraan in Groningen nagenoeg dicht word gedraaid en volgens berekeningen over 12 jaar wel uitgeput is wanneer de gaswinning in Groningen door zou gaan beslist Kamp nu over het Noordzeegas.

Infrastructuur Noordzee dreigt te verdwijnen

Maar ook het Noordzeegas raakt uiteindelijk op en het bestaan van boorplatforms en leidingen word hiermee bedreigd met verdwijning. Nederland heeft namelijk de infrastructuur nodig voor een winstgevende gaswinning uit de kleinere gasvelden. Om deze reden wil Kamp onderzoeken of bestaande subsidie’s voldoende zijn om het gas op een rendabele manier te kunnen winnen, als dat niet het geval is dan word er gekeken naar nieuwe en grotere subsidie’s. De verwachting is dat het onderzoek aan het einde van 2015 klaar zal zijn.

Kamp geeft belang aan van gas voor duurzame energievoorziening

Ondanks de transitie naar duurzame energie en de winning ervan die stijgende is, vind Kamp dat het gebruik van fossiele brandstoffen nodig is voor deze overgang. Het gas in de Noordzee zorgt ook weer voor een kleinere importafhankelijkheid van het buitenlandse aardgas.

Bron:FD

Minister Kamp wil meer subsidie’s om gas te winnen in de Noordzee
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen