Nederland gaat arme landen voorzien van duurzame energie

zuidafrika-duurzame-energie

Minister Liliane Ploumen schrijft dat Nederland in de komende 50 jaren duurzame energie gaat leveren aan arme landen. Het sluit aan op het programma dat 10 jaar geleden is ontwikkeld om 10 miljoen mensen in ontwikkelingslanden te helpen.

De Inspectie Ontwikkelingssamenwerking van het Ministerie van Buitenlandse zaken heeft gemeld dat er met het programma ruim 16 miljoen arme mensen gebruik hebben kunnen maken van duurzame energie. Deze was dan afkomstig van zonnepanelen of windenergie, er werd ook op gelet dat er met schonere kooktoestellen werd gekookt in plaats van het traditionele houtvuur.

Meer mensen toegang geven tot elektriciteit en licht

Op deze manier krijgen mensen in de derde wereld landen sneller toegang tot het gebruik van duurzame energie, maar word de uitstoot ook verminderd, en het bied perspectieven voor de allerarmsten. Door te werken met schone kooktoestellen is er minder kans op longaandoeningen.

Voor Nederlandse huishoudens normaal maar voor de inwoners van de derde wereld landen is het niet vanzelfsprekend om gebruik te kunnen maken van elektriciteit en licht. Ploumen benadrukt ook dat het meer werkgelegenheid met zich meebrengt en de bedrijvigheid in die landen krijgt een enorme impuls. Het Nederlandse project heeft in Ghana industriële zones opgezet waar de bevolking goedkoop toegang heeft tot schone elektriciteitsnetwerken.

Minstens 100 miljoen nodig voor nieuwe projecten

De Minister wil dat er nog meer geld word vrijgemaakt om meerdere klimaatprojecten in de armere landen te financieren. De armere landen dragen juist het minst bij aan het klimaatprobleem, maar hebben het snelst last van de klimaatveranderingen. Denk hierbij aan droogte en overstromingen. Ploumen gaat 50 miljoen euro investeren maar verwacht het overige geld te kunnen behalen uit de privaat sector.

Bron:Rijksoverheid

Nederland gaat arme landen voorzien van duurzame energie
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!