Nederland heeft 1 GW geïnstalleerd zonnevermogen

zonnepanelen

Stichting Monitoring Zonnestroom heeft in een rapport gesteld dat Nederland momenteel een geïnstalleerd zonnevermogen van 1 GW heeft.

Het aandeel zonne-energie blijft stijgen dankzij de lage aanschafkosten. Ook zijn er meer aanbieders van zonne-energie op de markt gekomen. De huidige capaciteit voorziet ruim 265.000 huishoudens van energie. Er zijn 4,2 mln zonnepanelen op de Nederlandse daken.

Zonne-energie groeit maandelijks met 32,2 MW wat op zal lopen tot 2 GW in de komende drie jaar. Dankzij de verstrekte energie subsidie’s en de investeringsgroei word het voor toekomstige zonnepaneel eigenaren alleen maar aantrekkelijker om ze aan te schaffen. Afgelopen december werd het geïnstalleerd zonnevermogen berekend op 722 MW.

Bron: Groene Courant

Nederland heeft 1 GW geïnstalleerd zonnevermogen
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!