Nederland heeft 1 GW geïnstalleerd zonnevermogen

logo zonnepaneel

zonnepanelen

Stichting Monitoring Zonnestroom heeft in een rapport gesteld dat Nederland momenteel een geïnstalleerd zonnevermogen van 1 GW heeft.

Het aandeel zonne-energie blijft stijgen dankzij de lage aanschafkosten. Ook zijn er meer aanbieders van zonne-energie op de markt gekomen. De huidige capaciteit voorziet ruim 265.000 huishoudens van energie. Er zijn 4,2 mln zonnepanelen op de Nederlandse daken.

Zonne-energie groeit maandelijks met 32,2 MW wat op zal lopen tot 2 GW in de komende drie jaar. Dankzij de verstrekte energie subsidie’s en de investeringsgroei word het voor toekomstige zonnepaneel eigenaren alleen maar aantrekkelijker om ze aan te schaffen. Afgelopen december werd het ge├»nstalleerd zonnevermogen berekend op 722 MW.

Bron: Groene Courant

Nederland heeft 1 GW geïnstalleerd zonnevermogen
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen