Nederland heeft extra geld nodig om doelstelling energie te behalen

logo henk kamp

De Algemene rekenkamer heeft donderdag een rapport gepresenteerd waaruit blijkt dat Nederland nieuwe stappen moet nemen met betrekking tot het Energieakkoord. Zoals het er nu voorstaat zijn er miljarden extra nodig voor offshore windenergie en buitenlandse energieprojecten.

SDE+ steekt goed inelkaar

De subsidieregeling zit goed in elkaar daar ligt het niet aan, maar Nederland gaat de doelstelling van 14% in 2020 niet halen op het tempo waar het nu in gaat. Minister kamp moet op korte termijn andere maatregelingen treffen om de EU doelen en de daarbijbehorende afspraken te kunnen behalen.

Reservering van extra miljarden nodig

De Rekenkamer stelt dat het doeltreffend kan zijn om een reservering van 12.8 miljard euro opzij te zetten voor offshore windenergie tot aan 2023. Dit geld kan worden vrijgemaakt door de energienota van de Nederlandse huishoudens te verhogen met 65 tot 100 euro per jaar. Ook kan de SDE+ regeling zo aangepast worden dat er een budget komt voor buitenlandse energieprojecten.

Minister Kamp’s reactie op het rapport was dat hij eerst de evaluatie van het energieakkoord die volgend jaar komt af te wachten, en vandaar uit pas beslissingen te maken.

Bron: Nu.nl

Nederland heeft extra geld nodig om doelstelling energie te behalen
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!