Nederland krijgt fietspad op zonne-energie

zonneweg

SolaRoad start een project om een zonnewegdek te gaan plaatsen in Krommenie. Het fietspad zal een grootte hebben van 100 meter. Het bedrijf heeft samen met TNO, provincie Noord-Holland, bouwbedrijf Ooms Civiel en Imtech een betonnen constructie voorzien van veiligheidsglas met daaronder de zonnepanelen ontwikkeld.

Amerika heeft al Solar wegdek

In Amerika liggen er al zogenaamde wegen voorzien van zonnepanelen, en Nederland krijgt het zonne-fietspad in Oktober 2014 in de provincie Noord-Holland. Het veiligheidsglas is opgeruwd met een speciale coating om valpartijen te voorkomen bij nat wegdek.

Uiteindelijk zal zonne-energie op daken maar 25% van de energiebehoefte voorzien. Vandaar dat er nu ook geexperimenteerd word met zonne-energie op het wegdek. Het ontwikkelde wegdek heeft geintregeerde zonnepanelen vooralsnog, in de toekomst zal daar ledverlichting in verwerkt worden. Ook word de mogelijkheid bekeken om te gaan werken met dunne-film zonneceltechniek.

bron: duurzaambedrijfsleven

Nederland krijgt fietspad op zonne-energie
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!