Nederland krijgt fietspad op zonne-energie

zonneweg

SolaRoad start een project om een zonnewegdek te gaan plaatsen in Krommenie. Het fietspad zal een grootte hebben van 100 meter. Het bedrijf heeft samen met TNO, provincie Noord-Holland, bouwbedrijf Ooms Civiel en Imtech een betonnen constructie voorzien van veiligheidsglas met daaronder de zonnepanelen ontwikkeld.

Amerika heeft al Solar wegdek

In Amerika liggen er al zogenaamde wegen voorzien van zonnepanelen, en Nederland krijgt het zonne-fietspad in Oktober 2014 in de provincie Noord-Holland. Het veiligheidsglas is opgeruwd met een speciale coating om valpartijen te voorkomen bij nat wegdek.

Uiteindelijk zal zonne-energie op daken maar 25% van de energiebehoefte voorzien. Vandaar dat er nu ook geexperimenteerd word met zonne-energie op het wegdek. Het ontwikkelde wegdek heeft geintregeerde zonnepanelen vooralsnog, in de toekomst zal daar ledverlichting in verwerkt worden. Ook word de mogelijkheid bekeken om te gaan werken met dunne-film zonneceltechniek.

bron: duurzaambedrijfsleven

Nederland krijgt fietspad op zonne-energie
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen