Nederland levert meer stroom aan Belgiƫ

stroomnet

Doordat Belgiƫ te maken heeft met een stroomtekort mede door het sluiten van haar elektriciteitscentrale levert Nederland meer stroom aan het land. Sinds vorig jaar is de energieproductie gestegen en dat ligt onder andere aan het feit dat er meer stroom nodig is in Belgiƫ.

Nederlandse stroomexport met 21% toegenomen

De Nederlandse export aan stroom lag 21% hoger dan in 2013 zo bleek uit cijfers van het CBS. Door het stroomtekort in Belgiƫ stijgen de energieprijzen en is daarmee nu het duurste land qua energieprijzen. De industrie in Belgiƫ betaalden een hogere stroomprijs dan in Nederland (4%). Voorheen was het juist Nederland die meer betaalde voor haar stroom, in 2013 was de gemiddelde stroomprijs 10% hoger.

Belgiƫ zoekt manieren om stroomvoorraad aan te vullen

BelgiĆ« blijft nog wel even in deze tendens hangen omdat het land van plan is om meer kerncentrales te sluiten. De Belgen zijn op zoek naar andere optie’s om stroom te genereren en worden meer afhankelijk van buitenlandse importstroom.

Rechtstreekse pijpleiding vanuit Nederland voor stroom

De Belgische overheid bekijkt nog de mogelijkheid om een kabel vanuit Nederland naar Belgiƫ te laten lopen. Vanuit Nederland kan er dan stroom rechtstreeks naar Belgiƫ worden geƫxporteerd. Essent en Delta hebben vorig jaar al aangegeven dat zij de stroomlevering aan Belgiƫ willen gaan verzorgen.

Nederland heeft haar gascentrales nog als optie, wanneer het stroomtekort zal aanhouden kunnen deze in werking worden gesteld om zo stroom te kunnen leveren aan Belgiƫ.

Bron: FD

Nederland levert meer stroom aan Belgiƫ
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.