Nederland loopt nog steeds ver achter met doelstellingen duurzame energie

duurzameenergie

energieakkoord

In het Energieakkoord is vastgelegd dat Nederland in 2020 voor 14% aan duurzame energie moet opwekken. Maar uit onderzoek van Eurostat blijkt dat Nederland zeer slecht scoort op de ranglijst. De Scandinavische landen lopen juist voorop met hun doelstellingen.

Scandinavisch gebied het meest duurzaam

Nederland loopt daarentegen achter met 9.5% dit betekent dat zij deze achterstand nog moeten inlopen. In de volledige EU is de gezamenlijke capaciteit aan duurzame energie nu 15%. Eurostat liet zien in cijfers en de doelstelling voor de EU moet 20% zijn. Er zijn 28 deelnemende landen die ieder hun eigen doelstellingen hebben met betrekking tot de opwekking van duurzame energie.

Zweden bovenaan de ranglijst duurzame energie

Van de 28 landen zijn er al 4 landen die hun doelstelling eerder behaald hebben het gaat hier om: Bulgarije, Zweden, Estland en Litouwen. Zweden staat al jaren bovenaan wat betreft de duurzame energieproductie daar is meer dan de helft afkomstig van schone energiebronnen. Zweden had een doelstelling van 49% die zij in 2020 moeten behalen. Maar deze doelstelling is al behaald. De overige EU landen hebben een gemiddelde van 20% dus liggen zij op schema. Ter vergelijking met Nederland liggen zij maar met 2% achter tegen 9.5%.

Verenigd Koninkrijk loopt meeste achter

Het land dat de grootste achterstand heeft is Groot-Brittaniƫ zij liggen 9.9% achter. Ook Frankrijk, Ierland en Luxemburg liggen achter met respectievelijk: 8.8%, 8.2% en 7.4%. Nederland produceert windenergie, zonne-energie en waterkracht energie, maar toch blijkt de doelstelling moeilijker te behalen dan gedacht.

Bron:FD

Nederland loopt nog steeds ver achter met doelstellingen duurzame energie
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op vrijdag, 19 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op vrijdag, 19 juli 2019.

Een reactie plaatsen