Nederland niet afhankelijk van buitenlands gas

russisch gas

Uit een rapport van de ABN Amro word geconcludeerd dat Nederland niet afhankelijk hoeft te zijn van het import gas. 

Winter 2013 zorgde voor minder verbruik

Door alle conflicten die zich momenteel afspelen met de Oekraïne en Rusland rijst nu de vraag: Hoe afhankelijk is Nederland van het import gas? En belangrijker heeft het gevolgen voor de gasprijzen?. Op korte termijn vooralsnog niet!, wij hebben door de zachte winter onze gasvoorraad juist minder hoeven gebruiken dus is er voldoende voorraad.

Door de sanctie’s die zijn opgelegd betreft dit alleen het financiële gedeelte, dat betekent dat er geen investeringen meer zullen worden gedaan in Russisch gas. De energielevering vanuit Rusland zal op korte termijn dus gewoon plaatsvinden.

Nederland kan profiteren van eigen gas

Het Nederlandse aardgas wat zich in onze bodem bevind kan gebruikt worden voor de gasbehoefte van Nederlandse huishoudens. Voorts gaan de ontwikkelingen door met betrekking tot duurzame energie om de afhankelijkheid in de verre toekomst te kunnen verkleinen. De kosten voor het produceren van duurzaam gas zijn nu nog vrij hoog. En door de lage prijzen voor grijze energie nu niet aantrekkelijk genoeg.

 

Nederland niet afhankelijk van buitenlands gas
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen?

Energie vergelijken en de goedkoopste energie aanvragen? Met onze energievergelijker kunt u alle energieleveranciers vergelijken en zorgeloos overstappen. Vergelijk alle aanbieders online en profiteer van aantrekkelijke energie aanbiedingen. Huishoudens kunnen al snel honderden euro's besparen. Bedrijven kunnen zelfs duizenden euro's besparen. Start direct met energie vergelijken en bereken uw voordeel. Grote kans dat u kan besparen op uw energierekening.

Overzicht van de beste energie aanbiedingen op zaterdag, 20 juli 2019

Voor het laatst bijgewerkt op zaterdag, 20 juli 2019.

Een reactie plaatsen