Nederland niet afhankelijk van buitenlands gas

russisch gas

Uit een rapport van de ABN Amro word geconcludeerd dat Nederland niet afhankelijk hoeft te zijn van het import gas. 

Winter 2013 zorgde voor minder verbruik

Door alle conflicten die zich momenteel afspelen met de Oekraïne en Rusland rijst nu de vraag: Hoe afhankelijk is Nederland van het import gas? En belangrijker heeft het gevolgen voor de gasprijzen?. Op korte termijn vooralsnog niet!, wij hebben door de zachte winter onze gasvoorraad juist minder hoeven gebruiken dus is er voldoende voorraad.

Door de sanctie’s die zijn opgelegd betreft dit alleen het financiële gedeelte, dat betekent dat er geen investeringen meer zullen worden gedaan in Russisch gas. De energielevering vanuit Rusland zal op korte termijn dus gewoon plaatsvinden.

Nederland kan profiteren van eigen gas

Het Nederlandse aardgas wat zich in onze bodem bevind kan gebruikt worden voor de gasbehoefte van Nederlandse huishoudens. Voorts gaan de ontwikkelingen door met betrekking tot duurzame energie om de afhankelijkheid in de verre toekomst te kunnen verkleinen. De kosten voor het produceren van duurzaam gas zijn nu nog vrij hoog. En door de lage prijzen voor grijze energie nu niet aantrekkelijk genoeg.

 

Nederland niet afhankelijk van buitenlands gas
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!