Nederland nog steeds niet gestegen op duurzaamheidslijst

windenergie op land
Uit een bericht van het CBS blijkt dat Nederland nog steeds niet is gestegen op de duurzaamheidslijst. Nederland moet dus nog harder werken aan de transitie naar duurzame energie, om in 2020 op 14% te kunnen komen.

Aandeel duurzame energie sinds 2014 nog op 5.5%

Op dit moment blijft Nederland hangen op een percentage van 5.5% en dat is nog veel te weinig. De vraag is dan ook of Nederland zijn doelstellingen over 4 jaar wel behalen kan. In Duitsland bijvoorbeeld doet de overheid genoeg om het aandeel in duurzame energie te stimuleren door subsidie’s te verstrekken. Het blijkt dat onze overheid hier niet voldoende aan doet.

Door overschot aardgas amper biomassa bijstook nodig

Doordat Nederland een gasland is blijft het aandeel biomassa achterwege omdat we voldoende aardgas hebben om te verstoken. Ook de ligging van ons land draagt er aan toe dat waterkracht energie niet voldoende kan worden opgewekt. Het plan van Minister Kamp met betrekking tot offshore windenergie moet ertoe bijdragen dat het aandeel in duurzame energie vergroot word. Ook is er meer nodig van de gemeentes en provincies met betrekking tot onshore windenergie. Wanneer zij gezamenlijk zich hiervoor inspannen dan kunnen we nog een inhaalslag maken.

Afstand-tot-doel-voor-2020-uit-EU-Richtlijn-Hernieuwbare-Energie--16-03-30

Zweden heeft doelstelling al behaald

De overige landen die moeten voldoen aan het aandeel duurzame energie hebben hun doelstellingen al behaald zoals Zweden, Letland, Finland en Oostenrijk. Vooral Zweden loopt voor op de rest zij wekken al meer dan 15% aan waterkracht energie op en het totale aandeel in duurzame energie van Zweden ligt zelfs op 53%. Oostenrijk heeft nog maar 1 procent te gaan om de doelstelling te kunnen behalen. Nederland zit er veel verder vanaf die hebben nog 8.5% te gaan om de doelstelling überhaupt te kunnen behalen.

De twee landen die het zelfs slechter doen dan Nederland zijn Luxemburg en Malta zij blijven hangen op 4.5% en 4.7%. Nederland zou meer biomassa kunnen produceren omdat het een papierland is dit zou het aandeel verhogen. Ondanks het feit dat Zweden en Finland niet de mogelijkheden hebben om biomassa te kunnen bijstoken hebben zij andere duurzame energiebronnen meer dan voldoende benut.

Wilt u meehelpen Nederland naar een duurzamer niveau te tillen? Kies dan ook voor duurzame energie. Start eerst met energie vergelijken, klik bij de filteropties op Duurzaam en vergelijk vervolgens het aanbod van alle duurzame energieleveranciers bij u in de regio!

Nederland nog steeds niet gestegen op duurzaamheidslijst
3 beoordelingen 8.7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!