Huishoudens stappen massaal over naar goedkope energie

acm nma onafhankelijke energievergelijker

Volgens de ACM is gebleken dat Nederland de meeste overstappers in de energiemarkt kent. Van het Europese gemiddelde zitten wij daar 6% boven en vullen de 2e plaats van overstappers in.

De ACM heeft een rapportage gemaakt van alle aantallen en de ontwikkeling op de energiemarkt. Vorig jaar hebben 13,3% Nederlanders de overstap gemaakt naar een ander energiebedrijf. De tevredenheid over de overstap is ook hoog te noemen dit stond in 2013 op 94% en een jaar later zelfs 96%. Men maakt de overstap naar een ander energiebedrijf met meer gemak en vertrouwen.

Sinds liberalisering al 55% overgestapt

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 was het aantal overstappers dat 55%, 25% stapte twee keer over, en 12% zelfs drie over. De verschillende energietarieven onderling zorgen voor het overstappen naar een ander goedkoper energieproduct. Het scheelt de consument op jaarbasis een paar honderd euro (€400). Er zit ook een groep consumenten tussen dat de overstap nog niet gemaakt heeft, dit heeft te maken met het feit dat zij tevreden zijn met waar ze zitten. Ook de huivering om met allemaal rompslomp te zitten is aanwezig, en dat maakt het dat bepaalde consumenten liever bij zijn huidige energiebedrijf blijft.

Variabele contracten gewild

Er zijn ook consumenten die zelf de telefoon pakken en hun eigen energiebedrijf vragen om een korting, 7% daarvan wisselde van energietarief bij hun energiebedrijf. Variabele contracten blijken het meest populair 59% kiest voor het variabele contract. En dan heb je nog de groep die kiest voor duurzame energie dit aantal is 64%.

Van de Europese landen zijn België, Noorwegen en Portugal de drie landen waar de meeste overstappers zijn. Nederland staat op de 4e plaats met elektriciteits overstappers. Gas kent ook een top 3 dat zijn Ierland, België en Nederland, Nederland neemt hier een 2e plaats in.

Bron: ACM

Huishoudens stappen massaal over naar goedkope energie
6 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!