Nederlands bedrijfsleven betaalt enorme prijzen voor energie

Energie informatie

Het Nederlands bedrijfsleven betaalt veel te veel voor zijn energie. De energieprijzen in de buurlanden liggen een stuk lager dan in Nederland.

Energietarieven enorm gestegen in jaar tijd

De energieprijzen in vergelijking met een jaar terug zijn enorm gestegen. Toen betaalde het bedrijfsleven ongeveer evenveel voor zijn energie als de Duitsers. België en Frankrijk betalen minder voor hun energie dan Nederland maar in Duitsland liggen de prijzen het laagst. Volgens een berekening van het Financieele Dagblad betalen de Nederlandse bedrijven zo’n 500 mln extra aan energie dan de Duitse bedrijven.

Duitse groene stroom zorgt voor goedkope tarieven

Omdat Duitsland een overschot aan duurzame energie heeft, zijn de tarieven daar een stuk lager. Dit zorgt er al voor dat de Nederlandse gascentrales een stuk minder produceren en de centrales niet meer uit kunnen financieel gezien. Het overschot van Duitsland komt gedeeltelijk op de Nederlandse energiemarkt terecht. Maar de Nederlandse bedrijven pakken daar maar een klein gedeelte van mee, omdat het overschot zorgt voor voldoende stroomvoorraad.

 

Nederlands bedrijfsleven betaalt enorme prijzen voor energie
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.