Nederlandsche Bank wil vrijstelling energiebelasting voor grootverbruikers opheffen

Uit een bericht van Duurzaambedrijfsleven blijkt dat De Nederlandsche bank voor het opheffen is van de vrijstelling die grootverbruikers nu krijgen op de te betalen energiebelasting. De DNB heeft een rapport gepresenteerd waarin zij de transitie naar een duurzame economie hebben bestudeerd.

Snellere omschakeling nodig naar een duurzamere economie

In dat rapport komt ook naar voren dat een snelle transitie nodig is om de beoogde klimaatdoelen te kunnen behalen. Ook hangt de stabiliteit van de financiƫle sector hiermee samen omdat zij vatbaarder zijn voor plotselinge veranderingen. Om deze transitie uit te kunnen voeren is er een langetermijnvisie nodig waarin de doelen en de transitiepaden worden opgesteld voor de verschillende bedrijfssectoren.

Meer mogelijkheden bekijken voor CO2 reductie

Zo moet er ook gekeken worden naar mogelijkheden op het gebied van de infrastructuur zoals de elektriciteitsnetten die aangepast moeten worden. Het beleid moet zich focussen op de vermindering van de CO2 uitstoot. De DNB vindt dat de vrijstelling voor bepaalde bedrijfstakken moet worden opgeheven. Dit is noodzakelijk voor de hervorming van ons Europese systeem voor emissiehandel.

De politieke partijen moeten ook transparanter zijn over de klimaatrisico’s die komen kijken bij de transitie naar een duurzamere economie omdat er nog veel onduidelijkheid bestaat bij een aantal zaken. DNB wil rapporages over de carbon footprint en er moeten aangepaste plannen komen. Deze maatregelingen zal meer duidelijkheid verschaffen voor financiĆ«le instellingen en moet het makkelijker maken om de gevolgen van de klimaatrisico’s te kunnen overzien.

Grootverbruiker elektriciteit straks niet meer vrijgesteld voor betalen energiebelasting?

Een grootverbruiker elektriciteit betaalt nu eenmaal meer voor zijn elektriciteitskosten omdat een grootverbruiker ook aanzienlijk meer aan CO2 uitstoot. Veel grootverbruikers genoten de afgelopen jaren dan ook van een vrijstelling voor de energiebelasting om de kosten te kunnen drukken. Een particulier valt onder de kleinverbruiker elektriciteit omdat zij een aansluiting thuis hebben met een maximale doorlaatwaarde van 3 x 80 AmpĆØre. De energiebelasting 2016 op elektriciteit is sinds 1 januari 2016 verlaagd met 16% wat uiteindelijk zal resulteren in een iets lagere energierekening.

Nederlandsche Bank wil vrijstelling energiebelasting voor grootverbruikers opheffen
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.