Nederlandse energiebranche: groene energie gratis in 2020

groene energie
Volgens een bericht op Duurzaambedrijfsleven.nl hebben netbeheerders en allerlei deskundigen werkzaam in de Nederlandse energiebranche een voorspelling geuit dat groene energie in 2020 gratis kan zijn. Door over te gaan naar duurzame energie zal de energieprijs over 5 jaar zo dalen dat er bijna niets meer per kWh hoeft te worden betaald.

Over 5 jaar enkel een stroom abonnement in bezit

In 2020 zullen huishoudens dan nog enkel en alleen voor het transport en de opslag van hun duurzame energie hoeven te betalen. De deskundigen denken ook dat er een abonnement komt voor huishoudens, met deze abonnementskosten wordt er betaald voor duurzame energie. Nu wordt er voor allerlei kosten betaald door de consument zoals de energiebelasting, transport, regiotoeslag, opslag duurzame energie enzovoort.

Energiebedrijven moeten meer investeren in duurzame energie

De nu steeds maar dalende energieprijzen zorgen ervoor bij energiebedrijven dat er minder overblijft om te kunnen investeren in duurzame energieprojecten. Met het wegvallen van de kolencentrales die goedkope energie kunnen produceren komen energiebedrijven nu al in moeilijke omstandigheden. Maar de overgang naar duurzame energieproductie zal doorgang vinden. Ondanks het feit dat de energieprijzen goedkoper worden komen er wel steeds meer zonneparken en windparken bij.

Verhandelen duurzame energie zorgt voor goedkopere energieprijzen

Ook het aanbieden van de eigen opgewekte duurzame energie op een soort marktplaats zal de prijzen van duurzame energie goedkoper maken. Maar dit hangt wel weer af van de snelheid waarmee de overheid maatregelingen zal treffen en het verstrekken van energiesubsidie’s om dit te kunnen ondersteunen. Net zoals je nu een prepaid beltegoed kaart kunt aanschaffen kan dat in de toekomst ook voor je stroom. Er is al een energieleverancier dat prepaid energie aanbiedt wat populair blijkt te zijn. Energieflex is al begonnen in 2014 met dit unieke concept.

Slimmer omgaan met energieverbruik

In de toekomst zal er bijvoorbeeld een belasting komen voor de CO2 emmissie. Bij het verhandelen van duurzame energie zal de prijs fluctueren waardoor de prijzen daardoor per 15 minuten afgerekend kunnen worden. Er is in Amersfoort een pilot gestart onder 300 huishoudens die werken met een slimme meter en een smart grid om hun energieverbruik te monitoren en aan te passen aan de vraag en aanbod. Wanneer er een overschot aan duurzame energie is kan men meer energie verbruiken, worden de prijzen voor energie duurder? Dan moeten ze besparen op hun energieverbruik door hun apparatuur op een later tijdstip te gaan gebruiken.

De deskundigen en de netbeheerders zullen kijk op de toekomstige energierekening 2020 gaan toelichten op de jaarbeurs te Utrecht op 26 mei. De 8e editie van de The Solar Future NL 16 zal worden besproken door een twintigtal experts en 150 beslissers.

Nederlandse energiebranche: groene energie gratis in 2020
1 beoordelingen 8 gemiddeld


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.