Nederlandse energieleveranciers bereiken overeenstemming over biomassa wet

biomassakorrels

Vanaf 2015 zijn treed er een biomassa wet in werking waar Nederlandse Energieleveranciers zich aan moeten houden voor het stoken van biomassa afkomstig uit hun centrales.

In overeenkomst met verschillende milieu-organisatie’s dienen de energieleveranciers zich aan een bepaalde criteria te houden met betrekking tot het bijstoken van biomassa. Daaronder vallen punten zoals de CO2 reductie om deze te garanderen en het proces ervan te bespoedigen. Certificaten die worden uitgebracht om de duurzaamheid ervan te kunnen controleren. Voorts zal er in de toekomst gebruik gemaakt worden van speciale plantages die biomassa gaan produceren. Momenteel word er gebruik gemaakt van het restproduct uit de landbouw en papiersector.

De genoemde voorwaarden zijn ter aanvulling op het Energieakkoord.

Hans Alders van Energie-Nederland: We stellen vast dat we er met elkaar in geslaagd zijn om inhoudelijke overeenstemming te bereiken over een vergaand pakket van eisen. Nederland heeft hiermee een pakket dat een voorbeeldfunctie in Europa zal vervullen.

De energieleveranciers zijn voor Nederlandse wetgeving die het eisenpakket al in 2015 aan zal nemen. Deze eisen zijn dan ook een voorwaarde om een subsidie energie te kunnen ontvangen.

Bron: Duurzaambedrijfsleven

Verschillende energieleveranciers leveren duurzame energie. Ook deze leveranciers hebben wij als onafhankelijke vergelijkingssite opgenomen in onze vergelijking.Start met energie vergelijken en bekijk welke energieleverancier het meest duurzaam is. Zo kunt u bijvoorbeeld bekijken welke energieleverancier het meest duurzaam is maar ook hoe de energie is opgewekt die zij leveren.

Nederlandse energieleveranciers bereiken overeenstemming over biomassa wet
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!