Nederlandse huishoudens zitten 19 minuten per jaar met stroomuitval

logo acm energie

Volgens een bericht op Energieoverheid.nl heeft de Autoriteit Consument&Markt vorige week een rapport gepresenteerd waaruit blijkt dat Nederlandse huishoudens gemiddeld 19 minuten per jaar met stroomuitval te maken hebben.

De Factsheet Regionale Netbeheerders 2014 vermeld studie’s over de kwaliteit van de elektriciteitsnetwerken en gasnetwerken. Ook zijn de prestatie’s van de netbeheerders in Nederland onderzocht individueel en algemeen. Daarvan heeft de ACM 4 onderdelen gemeten: betrouwbaarheid, productkwaliteit, kwaliteit van de dienstverlening en de veiligheid.

Laagste percentage stroomuitval sinds 5 jaar

Uit het rapport is gebleken dat de gevolgen van onverwachte onderbrekingen in het elekriciteitsnetwerk ervoor heeft gezorgd dat huishoudens daardoor 19 minuten per jaar van stroom verstoken zijn. Dat is sinds 2010 het laagste percentage in stroomuitval.

Veiligheid gaslekken word goed gemonitoord

Voor gas geldt dat er een gasuitval is van gemiddeld 3,25 minuten, dit ligt weer hoger sinds 2010, toen lag de uitval op 30 seconden. De stijging in gasuitval heeft te maken met twee grote storingen die plaatsvonden in Apeldoorn in Lianders gastransportnetten. Wat veiligheid betreft heeft de ACM een beduidende stijging geconstanteerd in het aantal gaslekken. Zij blijven dit dan ook scherp in de gaten houden.

Bron:Energieoverheid

Nederlandse huishoudens zitten 19 minuten per jaar met stroomuitval
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!