Netbeheerders sluiten convenant voor slimme meter

slimmemeteroverzicht

De netbeheerders en energieleveranciers hebben de handen ineen geslagen en vandaag een convenant ondertekend. netbeheerders kunnen hierdoor de slimme meter vanaf 1 januari 2015 op grote schaal aan de man brengen.

Slimme meter leest meterstanden en doorgeven meterstand vervalt

Het convenant zorgt er tevens voor dat netbeheerders de energieleveranciers informatie kan verschaffen. Energieleveranciers kunnen hun klanten bestaand of nieuw een passend aanbod bieden die afgestemd zijn op de slimme meter. Wanneer men in het bezit is van een slimme meter kan de consument eens in de twee maanden zijn eigenlijke energieverbruik inzien. Zo kan naar verbruik bijvoorbeeld het voorschotbedrag verhoogd of verlaagd worden. Tevens word de consument gewezen hoe zuiniger om te gaan met zijn energieverbruik.

Oxxio slimme meter

De slimme meter geeft ook de meterstanden digitaal door dus het doorgeven ervan is dan verleden tijd. Het slimme apparaat kan van afstand afgelezen worden. Toch is er uit onderzoek gebleken dat het gros van de consumenten nog niet helemaal zeker is of zij toe zijn aan de nieuwe ”slimme” meter. Oxxio werkt bijvoorbeeld al een aantal jaren met de zogenoemde slimme meter, addertjes onder het gras waren er wel: dat de klant er niet 1,2,3 zo makkelijk vanaf komen kon.

Netbeheerders sluiten convenant voor slimme meter
2 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!