Tennet TSO

TenneT is een Europese netwerkbeheerder dat actief is in Nederland en een groot gedeelte van Duitsland. De netwerkbeheerder transporteert elektriciteit en gas aan 36 miljoen huishoudens. TenneT is één van de 5 grootste netwerkbeheerders van … Lees meer..

Stedin netbeheer

Stedin Netbeheer verzorgt de energienetten voor de provincie’s Zuid-holland, Utrecht en Amstelland, Kennemerland, Noord-Oost Friesland en weert. Stedin transporteert elektriciteit en gas naar ruim 2 mln huishoudens en industriële bedrijven zoals de Rotterdamse Haven. Stedin … Lees meer..

Rendo

Rendo is een netwerkbeheerder dat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van het gas en elektriciteitsnetten. Zij beheren de provincie’s Drenthe en Overijssel. Rendo is onderverdeeld in drie bedrijven te weten Rendo Netwerken en … Lees meer..

Liander

Liander is een netbeheerder en de grootste van Nederland zij beheren het elektriciteits en gasnetwerk. Liander is netwerkbeheerder voor de provincie Gelderland, Noord-Holland, en deels van de provincies Flevoland, Friesland en Zuid-holland. Voorheen was de … Lees meer..

Enexis

Enexis is een netbeheerder voor de regio’s Noord, Oost en Zuid-Nederland. Dus de provincie’s: Groningen, Friesland, Drenthe, Overijssel, Noord Brabant en Limburg. Het elektriciteitsnetwerk van enexis omvat een lengte van 136.000 kilometer en het gasnetwerk … Lees meer..

Cogas

Cogas is een netbeheerder die de regio Oost Nederland beheert zij transporteren elektriciteit en gas naar de consumenten in deze regio. Met hun energiemanagement adviseren zij over verschillende technieken waar men zuiniger om kan gaan … Lees meer..