Nieuw model offshore Windmodel produceert energie zonder wind

 

Onderzoekers van MIT ( massachusetts institute of Technology) komen met een nieuwe model offshore windmolen, dit model heeft een opslagcapaciteit om de overtollige energie op te slaan. Met het nieuwe opslagsysteem levert de windmolen ook energie wanneer het windstil is. Dit betekent dat deze vorm van windenergie een betrouwbare bron is.

De productie afkomstig van zonne-energie en windenergie is afhankelijk van een bepaalde hoeveelheid van wind en zon. In de toekomst betekent dit dat wanneer er veel zon en wind is, deze energie kan worden opgeslagen om dit vervolgens te gebruiken wanneer er een tekort aan wind of zon is.

Door middel van een ontwerp van grote betonnen koepels die geplaatst worden op de zeebodem, verankeren zij de daarboven drijvende windmolen. De koepels zijn voorzien van een pomp en een turbine, wanneer er veel wind staat, word een gedeelte van deze opgewekte energie gebruikt om de pomp aan te drijven, vervolgens word het zeewater dat zich in de koepel bevind naar buiten gepompt. Bij weinig wind en dus weinige energieproductie blijft het zeewater onder hoge druk in de koepel. Ten gevolge daarvan word de turbine aangedreven en energie geproduceerd.

Dit type systeem kan 6 megawattuur aan stroom leveren. Ook kan de opgeslagen electriciteit binnen luttele minuten aan het stroomnet toegevoegd worden. En maakt het dus een stabiele energiebron. Het systeem is vooralsnog gedemonstreerd op een klein schaalmodel. De onderzoekers willen op grotere schaal van drie en tien meter hoog gaan bouwen.

Nieuw model offshore Windmodel produceert energie zonder wind
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!