Nieuwe gasroute naar Europa

Het Shah Deniz Consortium heeft bekend gemaakt te zullen starten met de tweede fase voor verdere ontwikkeling van het Shah Deniz gasveld. Het gasveld werd ontdekt in 1999.

De South Caucasus pipeline die door Azerbeidjaan enĀ GeorgiĆ« loopt word uitgebreid, eveneens als de Trans Anatolian Gas pipeline die door Turkeye gaat lopen, en de toekomstige Trans Adriatic Pipeline die door Griekenland,Ā Ā AlbaniĆ«,Ā ItaliĆ« gaan lopen vormen tezamen een nieuwe gasroute naar Europa.

shahdeniz

Er zal worden gestart met het boren en installeren van 26 onderzeese putten en er word een offshore platvorm gebouwd. Op het vaste land komen er installaties voor de bewerking en de compressie van het gas. Dit zal naar verluid 16 mrd m3 gas per jaar gaan opleveren. De eerste export van het gas zal rond 2018 worden vervoerd naarĀ GeorgiĆ« en Turkeije, in 2019 is Europa aan de beurt.

Nieuwe gasroute naar Europa
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.