Nieuwe klimaatregelingen komen voor rekening van de consument

De nieuwe klimaatregelingen vanuit het kabinet zijn bekend. Nederland moet in 2030 de CO2 uitstoot met 49% hebben verlaagd. Daarbij gaat de complete energievoorziening op de schop. Dit valt te lezen in het NRC. Er zal een nieuwe klimaatwet komen die het energieakkoord vervangt in 2023. De eerste grote maatregel is dat alle kolencentrales in 2030 dicht moeten zijn.

CO2 uitstoot moet met 49% verlaagd worden

De CO2 uitstoot vanuit de industrie en energiecentrales zal worden gerecycled en opgeslagen. Hoe de opslag plaats zal vinden is nog niet bekend. Er wordt al gekeken naar ondergrondse opslag van de CO2. Verder zullen er vanaf 2021 geen nieuwbouwwoningen worden gebouwd met een gasaansluiting. Alle toekomstige nieuwbouwwoningen gaan dus van het gasnetwerk af. En maken dan gebruik van duurzame warmte.

Bedrijven krijgen CO2 heffing opgelegd

Bedrijven zullen te maken krijgen met een CO2 heffing en gaan dus betalen voor de CO2 uitstoot. Er rijst ook kritiek op de besteding van de SDE+. Deze zal voornamelijk worden gebruikt om de CO2 reductie te bevorderen. Daardoor wordt de groei in duurzame energie beperkt. Omdat het kabinet de transitie naar de nieuwe regelingen wil opvoeren zullen ze een nieuw energieakkoord opstellen.

Minder budget voor salderingsregeling in nieuwe kabinet

De salderingsregeling zal na 2020 ook worden hervormd en versoberd. Het budget voor de subsidieregeling voor het opwekken van duurzame energie zal €600 miljoen minder zijn. De overheid zal dat weer investeren in andere projecten. Het komt er dus op neer dat de belastingbetaler meebetaalt aan de nieuwe klimaatregelingen.

Belasting op vliegtickets

De luchtvaart ontkomt ook niet aan de regels want die krijgen te maken met een vliegticket tax. Daardoor zullen de vliegtickets duurder worden. Ook het vrachtverkeer zal te maken krijgen met kilometerheffingen. En er zullen meerdere windparken bij komen op zee om het aandeel in duurzame energie te vergroten. Al met al vele inkomsten extra voor de regering.

Nieuwe klimaatregelingen komen voor rekening van de consument
2 beoordelingen 7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!