Nieuwe meettechniek zorgt voor snellere aanleg windpark

MIT-massachusetts

Onderzoekers van de MIT in Massachusetts hebben een nieuwe meettechniek gebouwd waarmee er binnen drie maanden kan worden bekeken wat de windsnelheid is op een te bouwen windpark locatie. Zij hebben wiskundige trucks toegepast om sneller en beter te kunnen beslissen of een locatie geschikt is voor de bouw van een windpark.

Simplistische technieken om windsnelheden te meten

Zij kwamen op het project nadat zij merkten dat er een simpele techniek werd gebruikt om de windprofielen te meten op locatie. Daarop ging het MIT aan de slag met een accuratere techniek waardoor er sneller bekeken kan worden of een windpark haalbaar is of niet.

Data word vergroot voor een optimaler resultaat

Zo word er een beperkte kwantiteit winddata gekoppeld aan historische data vanuit 15 nabijgelegen weerstations. Het meten van een windpark locatie neemt vaak langer tijd in beslag dan de aanleg van het windpark zelf. Het reduceren van de procedure kan het aandeel in windenergie daarmee vergroten en versnellen.

nieuwe meettechniek exacter in berekening

Wanneer een locatie word bekeken dan worden de windsnelheden in kaart gebracht zodat een desbetreffende investeerder weet of hij daar windmolens kan plaatsen. Over het algemeen word hiervoor Ć©Ć©n nabijgelegen weerstation gebruikt voor het ophalen en vergelijken van de winddata. Het project van de MIT zorgt ervoor dat vooral offshore windenergie projecten nu sneller doorgang kunnen vinden. De aanleg kan hiermee voor 75% sneller worden gerealiseerd.

Bron:Duurzaambedrijfsleven

Nieuwe meettechniek zorgt voor snellere aanleg windpark
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.