Nieuwe ontslagronde bij Nuon Vattenfall

 

Nuon Vattenfall heeft bekend gemaakt dat ze een nettoverlies hebben geleden van ongeveer een half mrd euro. Een aantal maanden terug gaf Nuon al aan dat er ruim 500 banen gaan verdwijnen. Het bedrijf moet zijn kosten terug gaan dringen om het verlies op te vangen. Dus dat er meerdere banen gaan verdwijnen word niet uitgesloten.

Vakbonden staan op scherp

De FNV en CNV maken zich op voor een nieuwe ontslagronde bij het Zweedse energiebedrijf. De ontslagen worden ook bij andere energieleveranciers verwacht. Door het aanhouden van de crisis word er minder energie verbruikt, er is een grote daling gemeten ten aanzien van een aantal jaren terug. Doordat energieleveranciers hun elektriciteit goedkoop inkopen vanuit het buitenland ontstaat daardoor een overschot aan elektriciteit hier in Nederland. Hetzelfde als met ons overschot aan gas.

Niet alleen Nuon schrapt banen

Het CNV bemerkt dat meerdere energiebedrijven bezig zijn met bezuinigen en daaronder valt ook het schrappen van banen. Hans Strootman bestuurder van de Vakbond hoopt dat ons Energieakkoord de stabiliteit terugbrengt in onze energiemarkt, tevens moet het akkoord ons meer duidelijkheid brengen.

Door het sluiten van de kolen en gascentrales verdwijnen er al meer banen. Wel is er straks genoeg werkgelegenheid in de duurzame energiesector.

Nieuwe ontslagronde bij Nuon Vattenfall
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.