Nieuwe veilingregels voor energiemaatschappijen zorgt voor lagere stroomprijs

stroomnet

De ACM Autoriteit Consument & Markt heeft ingestemd met nieuwe veilingregels die gaan gelden voor alle EU lidstaten en energiemaatschappijen. De veilingregels zullen ervoor zorgen dat een energiemaatschappij eenvoudiger buitenlandse stroom kan inkopen. Dit geeft een goede impuls voor de concurrentie op de energiemarkt.

Lagere stroomprijzen dankzij importstroom

Maar ook voor huishoudens en bedrijven kan dit voordelig uitpakken met betrekking tot de stroomprijzen. De nieuwe regels maken het een stuk eenvoudiger voor producenten die stroom in en verkopen op de energiemarkt. Zo zal de capaciteit voor het transport vergroot worden zodat er voor energiemaatschappijen meer aanbod zal komen.

Nieuwe veilingregels zorgen voor gezonde concurrentie

Remko Bos Directeur Energie van de ACM stelt dat deze nieuwe veilingregels goed voor de stroomprijzen zijn omdat de restrictie’s versoepeld worden en men daardoor eenvoudiger stroom over de grens kan inkopen.

Vanaf 2016 verplicht voor alle EU lidstaten

Momenteel is het zo dat de transportcapaciteit over de grens maar beperkt beschikbaar en houdbaar is. Door middel van een veiling kunnen energiemaatschappijen bieden en de hoogste bieder wint. Voor energiemaatschappijen is het straks een stuk minder administratieve rompslomp en komt er meer harmonie dankzij de veiling. Vanaf volgend jaar zal de regelgeving verplicht worden voor alle EU landen.

Bron:ACM

Nieuwe veilingregels voor energiemaatschappijen zorgt voor lagere stroomprijs
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!