Nog altijd 64% van nieuwbouwwoningen met gasaansluiting

Nog altijd ruim 64% van de nieuwbouwwoningen die nu en in de toekomst zijn en worden gebouwd hebben een gasaansluiting. Natuur en Milieu heeft hier onderzoek naar gedaan. Het blijkt dat maar 12% van de toekomstige nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting zal worden opgeleverd. Deze woningen zullen dan aangesloten worden op het warmtenet.

Nederland kan straks prima zonder gas

Natuur en Milieu vindt dit zorgwekkend want op gas verwarmen is niet meer van deze tijd. Eigenlijk alle woningen zouden van het gasnet moeten worden ontkoppeld aldus Natuur en Milieu. Aan de aanleg van de gasnetten hangt ook een flink prijskaartje: 100 miljoen euro per jaar. Wanneer de overheid besluit dat iedere woning moet worden ontkoppeld van het gasnet dan zou dit zonde van het geld zijn. Natuur en Milieu oppert dan ook dat dit bedrag beter zou kunnen worden besteed aan All-electric woningen.

Afschaffen van de aansluitplicht beter

Natuur en Milieu zou het liefste zien dat de gasaansluitplicht zo spoedig mogelijk word afgeschaft. Op dit moment heeft Nederland nog 7 miljoen gasaansluitingen en dit wordt in 2035 afgebouwd naar 1 miljoen gasaansluitingen. Daarom is het van belang om daar rekening mee te houden wanneer er nieuwbouwwoningen worden gepland. Nu is het nog zo dat Nederland juist verplicht is om de woningen en gebouwen aan te sluiten op het gasnetwerk. De organisatie wil dan ook dat deze wetgeving word aangepast en het liefst afgeschaft.

Ook netbeheerder Stedin is voor afschaffing

Stedin netbeheerder gaf aan dat zij ook voor het afschaffen zijn van de verplichte aansluitingen op het gasnetwerk. Er zijn voldoende alternatieven beschikbaar en deze hoeven niet duurder te zijn in gebruik. Toch blijkt dat er nog niet echt wordt gekozen voor de bovengenoemde All-electric woningen. Natuur en Milieu baseerde haar onderzoek op basis van de nieuwbouwplannen van verschillende Nederlandse gemeenten. Het onderzoek werd uitgevoerd onder 8 gemeenten.

Nog altijd 64% van nieuwbouwwoningen met gasaansluiting
2 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!