Nog meer overstappers verwacht in de toekomst

energieleveranciers

Volgens een bericht van het Financieel Dagblad zullen er in de toekomst nog meer mensen gaan wisselen van energieleverancier. Uit een eerder bericht op EnergieVergelijking.nl bleek al dat ruim 15% van de Nederlandse huishoudens is overgestapt in 2015.

25% meer aan overstappers in de toekomst

Daar werd ook aangegeven dat het aantal overstappers de afgelopen jaren enorm gegroeid is. Jelle Feenstra van Easyswitch.nl denkt dat we een groei van 25% kunnen verwachten in de toekomst. Energie-Nederland denkt zelf dat dit aantal op 30% zal uitkomen omdat huishoudens gebruikmaken van één infrastructuur dit zou dus geen probleem moeten zijn.

Grote groep ”slapers” is nog nooit gewisseld van energieleverancier

Er blijken sinds het openbreken van de energiemarkt in 2004 nog steeds consumenten te zijn die zogenoemde slapers zijn, met een slaper word bedoeld een consument die nog nooit de overstap heeft gemaakt naar een andere energieleverancier. Deze groep mensen durven de overstap niet te maken uit angst voor het onbekende en gaan uit van de traditionele energieleverancier. Een Nuon of Essent die al jaren een gevestigde naam hebben zullen dan ook een overgroot deel van de slapers als klant hebben.

Deze groep mensen zullen naar alle waarschijnlijkheid voor een gedeelte wel de overstap gaan maken, en dat zal voor de betrokken energieleveranciers financieel nadelig uit kunnen pakken. De meeste overstappers kiezen nu eenmaal voor de hoogste welkomstpremie om zo’n laag mogelijk maandbedrag over te kunnen houden.

Grote energiebedrijven verliezen steeds meer klanten aan budgetvechters

De budgetvechters onder de energieleveranciers haalden de afgelopen jaren de slapers binnen. Maar de grote energieleveranciers bieden veelal scherpe actie’s aan via dochterondernemingen zoals Essent dat doet met Energie-Direct en Eneco heeft hiervoor Oxxio. De ACM berekende vorig jaar dat de drie grootste bedrijven op de energiemarkt een aandeel van 79% voor stroom hebben en 77% een aandeel in gas, dit was voor de liberalisering nog 86%.

Oxxio gooit het over een andere boeg

Oxxio biedt al scherpere kortingen aan en hoeft men niet meer te kiezen voor de iPad, deze contracten met de iPad kostte de klant veel meer dan normaal voor een energiecontract betaalt werd. Er zijn voldoende huishoudens die ieder jaar de energieprijzen opnieuw berekenen en vervolgens overstappen naar het goedkoopste energieproduct, zij blijven alert waar het gaat om de hoge welkomstkortingen en kiezen dan ook voor een jaar contract.

Stap over en vergelijk energie op EnergieVergelijking.nl

Vergelijk op EnergieVergelijking.nl met regelmaat de energieprijzen zodat u ieder jaar weer een nieuwe welkomstkorting in uw zak kunt steken. Met deze welkomstkorting kunt u zelf al een leuk cadeau kopen van het geld dat u bespaard op uw energierekening, een gemiddelde iPad kost in de winkel ‚ā¨370 en dat geld houd u al over met het overstappen naar een andere energieleverancier.

Start direct met energie vergelijken en wordt wakker

Bent u een slapende consument die nog nooit is overgestapt? Dan kan de welkomstkorting zelfs nog hoger oplopen dan ‚ā¨370. Wacht daarom niet langer en start met energie vergelijken en bereken uw korting op EnergieVergelijking.nl.

 

 

Nog meer overstappers verwacht in de toekomst
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.