Noorse Statkraft investeert 8 miljard dollar in duurzame energie

statkraft

Statskraft een Noors staatsenergiebedrijf gaat ruim 8 miljard dollar investeren in duurzame energie. Buiten Noorwegen gaan ze ook investeren in Peru in een waterkrachtcentrale.

Het Noorse parlement heeft toegezegd om haar winsten te delen die zij ontvangen van Statskraft en investeren deze mede in de duurzame energiesector. Dit maakt het voor het energiestaatsbedrijf mogelijk om nog te investeren in andere projecten zoals offshore windenergie en hydro waterkrachtcentrales.

Ze hebben verschillende projecten lopen in meerdere landen, ze kijken ook naar mogelijkheden om te investeren in biomassa energie en zonne-energie. Het bedrijf steekt al sinds 2010 geld in duurzame energie projecten. Ze werken bijvoorbeeld samen met Tata Power Co om plannen te maken voor een 420 MW hydrokracht project in India.

Er worden ook plannen onderzocht voor een wind en waterkracht productie in Brazilië.

Bron: Nu.nl

Noorse Statkraft investeert 8 miljard dollar in duurzame energie
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!