Noorwegen gaat gas leveren aan Oekraine

image

Het Noorse Statoil heeft een overeenkomst gesloten met de Oekraïne om aardgas te gaan leveren aan het land. Het aardgas zal geleverd worden via Slowakije.

Naftogaz een energieleverancier van de staat vind de overeenkomst een belangrijke peiler om onafhankelijkheid te creëren, en de stap te maken naar de energiemarkt in Europa om zodanig te gaan samenwerken.

Statoil heeft beaamd dat zij een overeenkomst zijn aangegaan, maar is voornemens om het tijdelijk te gaan leveren gezien de kleine capaciteit aan aardgas. De Europese Unie hebben een bemiddelingsregeling voorgesteld waar de partijen van beide regeringen nog hun goedkeuring voor moeten geven.

De huidige oorlog zet de Oekraïners aan tot nog meer zelfstandigheid in de wankele Russische energiemarkt en daarbijbehorende oorlog.

Gasprijzen

De energierekening bij de meeste huishoudens bestaat voor het grootste gedeelte uit de kosten van gas. Door alle gasleveranciers en hun gasprijzen te vergelijken vind u de voordeligste aanbieder. Energievergelijking.nl kan u helpen met besparen op stroom en gas, oftewel uw energiekosten. Start daarom ook met gas en energie vergelijken en bekijk voor uzelf welke gasleverancier de goedkoopste is.

Noorwegen gaat gas leveren aan Oekraine
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.