Nuon en Heijmans gaan laadpalen in Amsterdam uitbreiden

nuonhoofdkantoor

Energieleverancier Nuon en Heijmans gaan in opdracht van de gemeente Amsterdam het aantal oplaadpunten voor elektrische auto’s uitbreiden. De gemeente wil het aantal laadpalen in 2018 op 4000 hebben dit blijkt uit een nieuwsbericht van Duurzaambedrijfsleven.

Grootschalig project voor Nuon

Nuon en Heijmans nemen het beheer en de uitbating van de laadpalen voor hun rekening. De energieleverancier beheert nu al een overgroot deel van de laadpalen in Amsterdam. De gemeente wil de capaciteit uitbreiden en in 2018 moeten er verspreid door de stad 4000 oplaadpunten komen waar eigenaren van elektrische auto’s terecht kunnen voor het laden van de auto.

Gemeente Amsterdam bied laadpalen op duurzame energie

De gemeente realiseert op deze manier een duurzamer beleid voor de oplaadpunten en Nuon zal de duurzame energie gaan leveren. De duurzame energie van Nuon is afkomstig van Windpoort het windmolenpark dat zich in het Westelijke havengebied bevind. De gemeente Amsterdam wil dit jaar nog starten met een pilot waar de laadsnelheid word gekoppeld aan de capaciteit windenergie van het windpark. Technische uitvindingen met betrekking tot het slim laden zal ook een cruciale rol spelen in het bouwen van het oplaadnetwerk.

Kostenbeperking van energieverbruik

Ook werkt de gemeente Amsterdam hiermee aan het besparen op het energieverbruik en de kosten ervan. Bijkomend aspect is ook om een goede dienstverlening te kunnen bieden aan bezoekers en inwoners van de stad die hun auto elektrisch kunnen en willen opladen. Er zal gebruik worden gemaakt van de data van de laadpalen zodat er gekeken kan worden waar er uitbreiding van de laadpalen nodig is.
Ook andere energieleveranciers werken aan soortgelijke projecten

Een soortgelijk groene stroom project van Vandebron laat zien dat energieleveranciers hun markt verbreden qua aanbod en levering. In de toekomst zal de het aandeel duurzame energie alleen maar toenemen, en dan moeten energieleveranciers het niet meer alleen hebben van de levering van energie en gas aan huishoudens en bedrijven. Energieleveranciers passen daarom hun verdienmodel alvast aan en zoeken projecten waar zij de energielevering kunnen verzorgen.

Nuon en Heijmans gaan laadpalen in Amsterdam uitbreiden
1 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!