Nuon helpt consument met betalingsachterstand van energierekening

Energieleverancier Nuon komt met een regeling voor bewindvoerders van schuldenaren schrijft de NOS. Wanneer een consument is afgesloten van energie en gas dan kan Nuon dit weer kosteloos aansluiten. Als een consument krijgt te maken met een afsluiting dan dienen zij een hoge waarborgsom te betalen als ze weer opnieuw aangesloten worden. Voor velen brengt dit alleen maar meer problemen met zich mee. Overstappen naar een andere energieleverancier kost dan teveel geld. En in de meeste gevallen hebben zij dat geld niet.

Regeling alleen voor personen onder bewindvoering

De regeling zal alleen gelden voor consumenten die onder bewindvoering staan. De bewindvoerder moet in dat geval de consument aanmelden bij Nuon. Hiermee wordt voorkomen dat de schulden niet nog meer oplopen. En de klant kan weer gebruik maken van energie en gas. Als men te maken krijgt met dreigende afsluiting dan is overstappen duur. De nieuwe energieleverancier verwacht een borgsom. Deze kunnen oplopen tot €1000. Huishoudens die al in de schulden zitten krijgen er zo een financieel probleem bij.

Spoedaansluiting energie en gas duur

Een spoedaansluiting energie kost geld. Er zitten grote verschillen in de kosten voor een spoedaansluiting. Omdat uw nieuwe energieleverancier een waarborg wenst voordat u aangesloten wordt. Energieleverancier NLE incasseert het voorschotbedrag van tevoren. Dus dat betekent geen waarborg vooraf. Betaalt u niet op tijd? Dan zal NLE de levering niet starten. EnergieDirect en Greenchoice vragen de laagste borg met €350 en €400.

Geteste pilot bleek effectief

Nuon is eerder al een pilot gestart om de regeling te testen. Daaruit kwam voort dat de regeling een goede uitwerking had bij mensen met schulden. Er staan in Nederland ruim 300.000 personen onder bewindvoering. Deze groep heeft naast de financiële ellende waar ze in zitten moeite met het betalen van de energiekosten. De bewindvoerder zal in dit geval garant staan voor de betalingen aan Nuon. In Nederland worden er elk jaar ongeveer 100.000 woningen afgesloten voor energie en gas.

Voorkom afsluiting van energie en gas

Voor personen die niet onder bewindvoering staan is het her aansluiten van energie en gas dus kostbaar. Heeft u een betalingsachterstand in de energiekosten? Sluit dan zo spoedig mogelijk een betalingsregeling af. Op die manier voorkomt u dat u een waarborg moet betalen. Ook voorkomt u daarmee dat u afgesloten wordt. Overstappen in dat geval heeft dan geen zin. Energie vergelijken om de energiekosten te drukken kan ook. Wist u dat op jaarbasis gauw €450 kunt besparen? Start een energievergelijking en stap vandaag nog over op EnergieVergelijking.nl.

Nuon helpt consument met betalingsachterstand van energierekening
4 beoordelingen 9 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.