Nuon koopt aanzienlijk belang in windpark Wieringermeer

Nuon heeft een aanzienlijk belang gekocht in Windpark Wieringermeer. Het windpark heeft 100 windmolens waarvan Nuon 82 in bezit krijgt. Het energiebedrijf wil de verouderde windmolens die er staan de komende jaren gaan vervangen. Zij hebben hiervoor 200 miljoen euro vrijgemaakt aldus Nu.nl.

Windpark Wieringermeer moet de grootste worden

Nuon wil het windpark zo gaan uitbreiden waardoor het in de toekomst het grootste windpark moet worden. ECN kenniscentrum is eigenaar van het windpark en blijft het ook. Zij hebben zelf nog 17 windmolens in hun bezit. Als het nieuwe windpark klaar is dan kan het 370.000 huishoudens van windenergie voorzien. Volgend jaar zal er begonnen worden met het aanleggen van het nieuwe windpark. De verwachting is dat het windpark vanaf 2020 operatief is.

Windenergie past goed in toekomst Vattenfall

De aankoop is een grote stap naar een duurzame omgeving en moet leiden tot een energieneutrale toekomst. Vattenfall heeft al aangegeven de komende 5 jaar circa 5 miljard euro te willen investeren in windprojecten. Met het budget van 200 miljoen euro kan Nuon daarvoor 50 windmolens bouwen.

Ook plannen voor zonnepark in Wieringermeer

Het energiebedrijf zit niet stil want ze hebben goedkeuring ontvangen om een zonnepark te mogen bouwen. Dit zonnepark moet in Goeree-Overflakkee verrijzen. Er worden 135.000 zonnepanelen geplaatst. Ook zijn er plannen voor een zonnepark bij Windpark Wieringermeer. Nuon wil namelijk in een rap tempo zonneparken gaan bouwen.

Nuon groene stroom vergelijken?

Nuon biedt particulieren de kans groene stroom af te nemen. Bij Nuon kunt u kiezen voor gewone stroom of groene stroom. Wilt u de energieprijzen van Nuon vergelijken? Start dan met een energievergelijking en bekijk of dit energiebedrijf u de goedkoopste energie biedt. Ze bieden namelijk tijdelijk de Powerdeal aan met een welkomstkorting van €250. Overstappen is doodeenvoudig en gratis op EnergieVergelijking.nl.

Nuon koopt aanzienlijk belang in windpark Wieringermeer
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.