Nuon spant kort geding aan om laadpalen van Allego

nuonhoofdkantoor

Energieleverancier Nuon heeft een kort geding aangespannen tegen Allego. De energieleverancier zegt dat Allego en Alliander met opzet de regels omzeilen met het aanbieden van de laadpalen. Omdat Allego 100% dochter is van Alliander is er sprake van belangenverstrengeling aldus Nu.nl.

Alliander moet zich ook aan de splitsingswet houden

Nuon wil dat Alliander zich aan de regels van de splitsingswet houdt en dat doen zij op deze manier niet. Een netbeheerder mag namelijk niet zelf elektriciteit leveren en dat gebeurt volgens Nuon nu wel zij het via de laadpalen van Allego. Alliander zou alleen de laadpalen mogen beheren en plaatsen maar het exploiteren ervan moet worden overgelaten aan een onafhankelijke partij en dat is Allego niet.

Netbeheerder maakt misbruik van monopolie positie

De concurrentie komt hiermee in het geding omdat een netbeheerder een monopolie positie heeft in de energiemarkt. Voor de gemeenten schept dit ook onduidelijkheid. Verder stelt Nuon dat een netbeheerder die zich begeeft op de concurrerende energiemarkt en dit kan doen zonder dat daar overheidsgeld bij komt kijken dat dit een ondermijnende factor is voor de laadpalensector.

ACM wil dat Allego werkwijze aanpast

De ACM pleitte afgelopen februari al dat Allego haar stroom niet zelf mocht inkopen voor de laadpalen. Vandebron is de samenwerkende partij van Allego die de laadpalen van groene stroom voorziet alleen gaat het hier om een percentage van maar 20%.

Nuon spant kort geding aan om laadpalen van Allego
4 beoordelingen 7 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.