Nuon weer in de rode cijfers

eindafrekening

Energieleverancier Nuon heeft over het afgelopen kwartaal weer afgesloten met een nettoverlies van 250 mln euro.

In 2013 zat Nuon al in de rode cijfers

Na een eerder verlies in 2013 moest Nuon al een verlies incasseren. De leverancier heeft moeite met de lage energieprijzen, daar komt bij dat de vraag naar energie is afgenomen. Dit heeft met verschillende factoren te maken. Niet alleen de grote prijsvechters, maar de hoge afschrijvingen van de gas centrales zijn hier ook debet aan. Ook het overschot aan steenkool uit de Verenigde staten zorgt voor verlies. Voor energiebedrijven is dit momenteel goedkoper dan ons aardgas.

Sluiten van Kerncentrales dure grap

De omzet in 2014 daalde met 4,5% goed voor ruim 3,96 mrd euro. Het ontmantelen van de kerncentrales in Duitsland hebben Vattenfall ruim 5,5 mrd kroon gekost. Ondanks dat mag Nuon zich nog steeds samen met Essent Ć©Ć©n van de grootste leveranciers noemen met een aanzienlijk klantenbestand.

Als gevolg van het nettoverlies heeft Vattenfall al bepaalde onderdelen verkocht om daarmee het verlies iets op te vangen.

Nuon weer in de rode cijfers
Beoordelingen

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euroā€™s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland.