Oekraïners betalen Russisch gas vooruit

poetin

De Oekraïense Minister van Energie heeft aangegeven in een persbericht dat het land de energie vooruit zal betalen. Het gaat hierbij om een miljard kubieke meter gas.

Nadat Gazprom de gaslevering aan de Oekraïne gestopt had in Juni is de Oekraïne naarstig op zoek geweest naar andere partijen die hun gas konden leveren. Om de koude winter te doorstaan hebben Rusland en de Europese Unie het toch op een akkoord weten te leggen voor de levering van gas. Voorwaarde was dat het vooruit betaalt zal worden.

Oekraïne kon zichzelf behelpen met haar eigen gasvoorraad maar deze is al met 17% verminderd omdat de winter vroeg zijn intrede heeft gemaakt in het land. In het akkoord is ook vastgelegd dat het land haar schulden aan Gazprom voor het einde van het jaar zal voldoen.

Rusland krijgt nog ruim 1,44 miljard euro voor het geleverde gas. Wanneer de betaling bij Gazprom binnen is zullen zij binnen 48 uur weer gas gaan leveren aan de Oekraïne.

Bron: Nu.nl

Oekraïners betalen Russisch gas vooruit
1 beoordelingen 8 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2018/2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Energie vergelijken loont nu meer dan ooit!

Start met energie vergelijken en stap eenvoudig over naar de goedkoopste energieleverancier in uw regio. Met onze gratis energievergelijker kunt u direct honderden euro’s per jaar besparen omdat u altijd profiteert van superscherpe energie acties! Energievergelijking.nl is een betrouwbare vergelijker. Wij vergelijken alle aanbieders op basis van uw postcode en verbruik.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier voor in 2019. U kunt direct honderden euro's besparen!