Offshore windenergie profiteert van lage olieprijs

olievaten

Dankzij de lage olieprijzen stijgen de investeringen in offshore windenergie. Windturbine fabrikanten varen zo wel bij zoals Vestas die wereldmarktleider op het gebied van windturbines is.

Grootste windturbine fabrikanten zien orders toenemen

Ook Goldwind uit China die een goede tweede plaats bezit vaart wel bij onder de olieprijzen. Beide fabrikanten hebben hun orders zien toenemen het afgelopen jaar. China wil haar afhankelijkheid in fossiele brandstoffen verminderen omdat zij te maken hebben met het grootste milieuprobleem van China: Smog. Dit is ook Ć©Ć©n van de redenen waarom China haar aandeel in windenergie heeft verhoogd de laatste jaren. Het totale geĆÆnstalleerde vermogen aan windenergie in China bedraagt momenteel 115 GW.

Europese landen investeren miljarden in windenergie

Andere landen zoals Duitsland en Groot-BrittaniĆ« hebben in de eerste helft van 2015 al ruim 7 miljard dollar geĆÆnvesteerd in nieuw offshore windenergieprojecten. De totale capaciteit hieruit voortkomend is 1.8 gigawatt vergelijkbaar aan stroom voor 12 miljoen huishoudens. Het geĆÆnstalleerde vermogen is verdrievoudigd in vergelijking met vorig jaar. De fabrikant die hier het mees van profiteerde was Siemens.

Nederland heeft beste turbinebouwers

Nederlandse turbinebouwers profiteren daarom ook van de val in de olieprijzen. Het gaat hierbij dan ook om een carrousel van bedrijven die gezamenlijk projecten op zich nemen voor de bouw, installatie en het onderhoud van de windparken. Ondanks dat Nederland klein van formaat is, worden zij wel als ideale positie gezien voor de bouw van offshore windparken.

Duurzame energie in Nederland moet toenemen

De havenfaciliteiten zijn uitstekend in Nederland en de Noordzee is niet afhankelijk van veel transmissielijnen zoals Duitsland daar wel afhankelijk van is door zijn grotere gebied. Windenergie moet een belangrijker onderdeel gaan worden in onze energiemix, en dat is mogelijk. In Denemarken en Ierland maakt windenergie al deel uit van de totale energiemix.

Bron:FD

Offshore windenergie profiteert van lage olieprijs
2 beoordelingen 10 gemiddeld

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.


Vergelijk en bespaar op uw energiekosten 2019!

Jarenlang hebben energieleveranciers van u kunnen profiteren door u veel te veel geld te laten betalen voor stroom en gas, oftewel energie. Wij strijden tegen de stijgende energieprijzen! Doet u met ons mee? Deel Energievergelijking.nl met uw vrienden en familie en zeg het voort! Energievergelijking.nl is de site om uw energiekosten zo ver mogelijk naar beneden te brengen. Onze energievergelijker trekt duizenden bezoekers per dag en daardoor proberen energieleveranciers als goedkoopste in de energievergelijking te komen.

Top 5 meest populaire energiedeals (stroom en gas)

Profiteer van de hoogste korting! Wij hebben de beste energie aanbiedingen van Nederland. Maak een energievergelijking op basis van uw energieverbruik en postcode en vind de voordeligste energieleverancier 2019/2020. U kunt direct honderden euro's besparen!

Online energie vergelijken loont meer dan ooit

In 2018 hebben een record aantal mensen energieleveranciers met elkaar vergeleken. Duizenden mensen hebben met onze gratis en onafhankelijke energievergelijker honderden euro's weten te besparen. En omdat de energie prijzen in 2019 zijn gestegen verwachten wij dat nu nog meer mensen online energie vergelijken en overstappen naar de goedkoopste om zo zoveel mogelijk geld te besparen. Wij houden alle kosten real-time in de gaten en bieden u informatie over energie vergelijken en het vinden van de beste energiedeal.